IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
09:10 | 27 май 2017
Обновен: 23:44 | 10 април 2024

Зетят на Тръмп търсел таен канал за комуникации с Москва

"Вашингтон пост": Предложението е от среща с руския посланик

По материала работи: Юлиян Атанасов
Зетят на Тръмп търсел таен канал за комуникации с Москва

Доналд Тръмп и Джаред Къшнър. Снимка: архив, Reuters

Руският посланик във Вашингон Сергей Кисляк е докладвал на началниците си през декември, че Джаред Къшнър - зет и съветник на президента Доналд Тръмп, е предложил да установи комуникационен канал между преходния екип и Кремъл, използвайки руските дипломатически сгради в САЩ - очевиден опит да се защитят срещу подслушване разговорите преди встъпването в длъжност на президента.Това разкри в. Вашингтон пост", като се позовава на анонимни източници, запознати с доклади на разузнаването за прехванати руски комуникации.

 

Според докладите Кисляк бил втрещен от предложението, отбелязва Асошиейтед прес. Къшнър направил предложението време на среща с посланика на 1 или 2 декември в Тръмп Тауър в Ню Йорк.Бившият съветник за националната сигурност на Тръмп - Майкъл Флин, който беше принуден да подаде оставка през февруари, защото излъгал за контактите си с Кисляк, също участвал в срещата, предаде Франс прес.Белият дом потвърди през март, че Къшнър и Флин са се срещали с Кисляк в Тръмп Тауър, припомня АП.

 

ФБР, което разследва евентуална координация между приближени на Тръмп и Москва, проучва тази среща, както и друга среща на Къшнър - с руския банкер Сергей Горков, президент на руската "Внешекономбанк", обект на санкции от САЩ от 2014 г. заради конфликта в Украйна.По-рано вчера американските медии съобщиха, че зетят на Тръмп е разследван от ФБР. Къшнър вече бе предложил доброволно да говори пред Конгреса за тези срещи, а вчера адвокатката му Джейми Горълик заяви, че е готов да сътрудничи на разследването.

 

 

/БТА/

 

 

Четете още: Египет бомбардира обекти в Либия след атаката срещу християни

Коментари

Новини Варна