IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
17:02 | 16 юни 2017
Обновен: 08:51 | 7 април 2024

Без нов закон за МВР и без по-високи заплати за полицаите

Няма да се удовлетвори искането на профсъюзите

По материала работи: Юлиян Атанасов
Без нов закон за МВР и без по-високи заплати за полицаите

Няма да има увеличаване на полицейските заплати. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев опроверга информацията за предстоящо повишение на възнагражденията, която бе съобщена след вчерашната среща на полицейските синдикати в МВР, съобщава БГНЕС. По думите на министъра на този етап няма аргумент за подобно увеличение и за да го получат, профсъюзите трябва да убедят първо него, за да може той от своя страна да лобира пред финансовия министър Владислав Горанов и пред премиера Бойко Борисов. Освен всичко на този етап нямало и откъде да се набавят пари за униформените.

 

Няма да има нов Закон за МВР, но е сигурно, че ще има промени. Ако се окаже, след направен анализ, че нов закон е нужен, ще го направим. Това заяви още вътрешният министър Валентин Радев.По темата за незаконното преминаване на лица през границата ни, Радев коментира, че МВР работи добре с прокуратурата, ДАНС и агенцията за бежанците. Той съобщи, че от началото на годината до началото на юни месец, МВР е образувало 92 досъдебни производства за незаконно превеждане и пребиваване на територията на страната ни. За този период 181 души са предадени на съд, от тях 132 са осъдени.

 

Вътрешният министър допълни още, че е предвидено разширяване на Интегрираната система за охрана на границата ни с Турция като за частите, където няма сензори и видеонаблюдение, има пусната обществена поръчка. Конкретна дата за завършване на системата, обаче, няма.

 

Четете още: Работодателите в туризма наемат работници от страни извън ЕС по облекчена процедура

Коментари

Новини Варна