ГЕРБ ще сезира прокуратурата за „Цанков камък“
7 години сред приключване на проекта на стойност 1 милиард, е необходим ремонт, заяви зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков
Публикувана: 11 Aug 2017 | 17:01

През следващата седмица ще бъде подаден сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за проекта "Цанков камък", съобщи на извънреден брифинг във Варна депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

 

Причина за това са дефектите, възникнали в чашката на язовира едва 7 години след приключване на грандиозния проект, струващ на държавата 1 милиард.

 

По думите на зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, водноелектрическата централа на "Цанков камък" работи реално не повече от 50 дни в годината и ще са необходими над 100 години, за да бъде възвърната инвестицията. Станков припомни и че първоначално проектът е бил заложен за 440 млн. лв., като сумата до края е нараснала двойно.

 

Количествата воден обем, който изтича в земните недра създава огромни проблеми и за НЕК, каза зам.-министърът и уточни е започнало обследване къде и какви са проблемите, на какво се дължат и съответно да бъдат извършени необходимите ремонти.

Мариана Стойкова

Коментари ( 0 )