Борисов сам следял как пазят оборудването за АЕЦ "Белене"
Енергийният министър провери условията на площадката
Публикувана: 21 Oct 2017 | 18:54

Оборудването за АЕЦ "Белене" се съхранява при спазване на всички изисквания на производителите. В това увери отново енергийният министър Теменужка Петкова пред журналисти по време на инспекция на площадката.Към момента половината оборудване за проекта за втора атомна централа е доставено.

 

производителите. Лично министър-председателят Бойко Борисов се ангажира с казуса по съхранение на оборудването", каза министър Петкова.По думите й шахтата, чиято опаковка бе нарушена при транспортиране, е преопакована. В склада на закрито са поставени тези части, които производители са определили да са там.

Преди да започнат доставките, има изготвени схеми за разположение на пристигащото оборудване в съответствие с изискванията на заводите производители за консервация, транспортиране и съхранение. Спазват се всички разпоредби съгласно техническите паспорти на елементите от оборудването, обясни министърът.

 

Съгласно подписано споразумение между Националната електрическа компания и "Атомстройекспорт" се предвижда останалата част от оборудването, предназначено за проекта „Белене“, да бъде доставено у нас до края на годината.Петкова бе категорична, че решение за бъдещето на оборудването следва да се вземе при широк консенсус.

 

В проверката участваха изпълнителните директори на "Български енергиен холдинг" ЕАД Петьо Иванов и на "Национална електрическа компания" ЕАД Петър Илиев.

 

dnes.bg

 

Четете още: Ръст на добива от слънчоглед и царевица

 

Коментари ( 0 )