IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
16:49 | 8 декември 2017
Обновен: 08:38 | 7 април 2024

Главните прокурори на България и Сърбия подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество

Това се случва седмица преди началото на делото за фалита за КТБ, един от подсъдимите в което – мажоритарният собственик на банката Цветан Василев, живее в Белград от три години

По материала работи: Слав Велев
Главните прокурори на България и Сърбия подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество

Главният прокурор Сотир Цацаров и сръбският му колега Загорка Доловац подписаха в Белград Меморандум за разбирателство и сътрудничество между българската и сръбската прокуратури.

 

Двамата подчертаха, че близкото сътрудничество на съседни държави е от решаващо значение в борбата против организираната престъпност, предаде Танюг.

 

С този Меморандум е предвидено още по-близко сътрудничество в борбата против организираната престъпност, корупцията, тероризма, търговията с наркотици, оръжие и хора, пране на пари и други престъпления.

 

В съобщение на сръбската прокуратура се уточнява, че в меморандума се определят контактни точки за сътрудничество, с които се ускорява комуникацията, развива се прякото сътрудничество и се предвижда обмяна на опит и засилване на капацитета на двете прокуратури.

 

Меморандумът се подписва седмица преди началото на делото за фалита за КТБ. Един от подсъдимите е мажоритарният собственик на банката Цветан Василев, който живее в Белград от три години.

 

Въпросът с екстрадицията му не е решен и така делото срещу него трябва да се гледа задочно.

 

Цацаров е на официално посещение в Сърбия по покана на Доловац. Днес в Белград е и премиерът Бойко Борисов.

 

btvnovinite.bg

 

Четете още:     

Коментари

Новини Варна