IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
12:35 | 23 януари 2018
Обновен: 04:40 | 15 април 2024

Борисов обсъди с турския посланик предстоящата среща ЕС - Турция

На срещата е било дискутирано и продължаващото сътрудничество и партньорство между България и Турция в областта на културата

По материала работи: Слав Велев
Борисов обсъди с турския посланик предстоящата среща ЕС - Турция

Диалогът между държавите-членки на ЕС и Турция трябва да бъде нормализиран в контекста на разбирателство и разумни решения. В това са били единодушни премиерът Бойко Борисов и посланикът на Турция Хасан Улусой, които са разговаряли в Министерския съвет.

 

По време на разговора Улусой е поздравил българския премиер с поемането на ротационното председателство на Съвета на ЕС и е изразил очакване, че това ще бъде успешен период не само за страната ни, но и за цяла Европа, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

Двамата са обсъдили и подготовката и организацията на предстоящата среща между ръководителите на водещите европейски институции и Турция.

 

На срещата е било дискутирано и продължаващото сътрудничество и партньорство между България и Турция в областта на културата.

 

Възстановяването на духовни сгради на територията на двете страни беше заявено още при срещата на премиера Борисов с турския президент Реджеп Тайип Ердоган на 7 януари в Истанбул, когато двамата откриха реставрирания български храм "Свети Стефан".

 

Българският премиер и посланикът на Турция са обобщили, че България и Турция ще продължат да поддържат активно двустранно сътрудничество, защото освен непосредствен наш съсед, турската държава е и важен партньор в областта на миграцията, борбата с тероризма, земеделието и енергетиката.

Коментари

Новини Варна