IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
09:11 | 9 февруари 2018
Обновен: 12:48 | 21 април 2024

Зигмар Габриел за Шулц: Беше обещал да не става министър!

Колко малко струва дадената дума, каза външният министър

По материала работи: Слав Велев
Зигмар Габриел за Шулц: Беше обещал да не става министър!

Германският външен министър Зигмар Габриел разкритикува вероятния си приемник Мартин Шулц, че не спазва обещанието си да не става министър в правителство на Ангела Меркел, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 

"Остава само съжаление с какво неуважение се действа едни към други в нашата Социалдемократическа партия и колко малко струва дадената дума", казва Габриел в интервю за вестникарската група "Функе".

 

Бившият лидер на германските социалдемократи има предвид вчерашното изявление на Мартин Шулц, че иска да стане външен министър в новото правителство, което се готви да състави Ангела Меркел.

 

Шулц, който обяви също, че ще напусне ръководството на Социалдемократическата партия, в предишни изказвания категорично изключваше възможността да участва в правителство на Меркел.

 

Очаква се Зигмар Габриел да не се включи в трудно постигнатата от Меркел широка коалиция. Той разкри, че дъщеричката му Мария му казала след постигането на споразумението между консерваторите и социалдемократите за коалиционно управление: "Недей да си тъжен, тате, сега ще имаш още повече време за нас. По-добре, отколкото господина с косми по лицето" (имайки предвид брадатия Мартин Шулц).

 

"Упражнявах с удоволствие задълженията си на външен министър и в очите на населението очевидно съм си свършил добре работата. Съжалявам, че това обществено одобрение на работата ми остави новото ръководство на Социалдемократическата партия напълно безразлично", добави Габриел.

 

Dnes.bg

 

Четете още:    

Коментари

Новини Варна