IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
21:10 | 18 февруари 2018
Обновен: 15:27 | 24 февруари 2024

Готвят среща между Борисов и Тръмп

Българската дипломация поддържа контакти на високо ниво с администрацията на американския държавен глава

По материала работи: Слав Велев
 Готвят среща между Борисов и Тръмп

Подготовката на среща между американския президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов винаги е в ход, обяви пред БНР зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. Той допълни, че българската дипломация поддържа контакти на високо ниво с администрацията на Тръмп и този въпрос постоянно се поставя пред американската страна.

 

В удобен момент такава среща ще се състои, убеден е зам.-министърът. По отношение на това дали двамата ще се видят в България, или по-вероятно във Вашингтон, Георгиев каза, че това са технически детайли, които не са толкова важни. По-важното било, че американската администрация приема много добре българския премиер.

 

Коментарът за планираната среща между Борисов и Тръмп на заместника на Екатерина Захариева идва броени дни след визитата на българската делегация, начело с шефа на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и столичния кмет Йорданка Фандъкова, във Вашингтон. Посещението в столицата на САЩ бе свързано с традиционната Молитвена закуска, давана ежегодно от американския президент.

 

Междувременно премиерът даде интервю за пред азербайджанската медия „Trend“, в което коментира редица въпроси, засягащи отношенията между София и Баку, включително възможностите за привличане на инвестиции в страната ни. „България има интерес да развива двустранните търговски и икономически отношения с Азербайджан и възнамерява да използва максимално възможностите.

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна