Моника Станишева: Нямам нищо общо с пиар обслужването на Гинка Върбакова
Опитът да бъда замесена с „Инерком” е фалшива новина, категорична е съпругата на Сергей Станишев
Публикувана: 8 Mar 2018 | 15:33

Опитът да бъда замесена с „Инерком” е фалшива новина. Tова заяви съпругата на лидера на ПЕС Сергей Станишев – Моника Станишева, след като по-рано от ГЕРБ се усъмниха, че тя е пиар на фирмата купувач на ЧЕЗ.

 

„Купувачът на активите на ЧЕЗ разпространи до медиите прессъобщение, чието съдържание не е особено интересно. Интересен е обаче авторът на прикачения файл, съдържащ въпросното прессъобщение – Моника Йосифова. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев”, каза Спас Гърневски от ГЕРБ.

 

Станишева обаче е категорична, че нито лично тя, нито фирмата, която управлява – „Активгруп”, има нещо общо с пиар обслужването на Гинка Върбакова или притежаваната от нея компания.

 

 

 „Добре известно е, че всеки човек с по-висока компютърна грамотност може да промени метаданните на документите във всеки файл”, отбелязва в съобщение до медиите Моника Станишева.

 

„Учудващо е, че една политическа сила, която претендира да бъде сериозна, може да използва медийни спекулации, неосновани на факти, за своя политическа декларация”, допълва тя.

 

Станишева подчертава, че няма да позволи името ѝ да бъде замесвано в „подобни нелепи сценарии” и че всеки, който разпространява неверни твърдения за мен, ще трябва да ги докаже в съда.

 

Преди това във връзка с обвиненията от БСП обявиха, че не носят отговорност за ничии бизнес дела. „Внушенията, които обвързват партията с едни или други частни интереси, са абсурдни, защото БСП е с ясна и последователна позиция – не някой, а държавата да изкупи ЧЕЗ”, допълниха от партията.

 

btvnovinite.bg

 

Четете още: 

Коментари ( 0 )