IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
13:27 | 8 март 2018
Обновен: 10:30 | 20 април 2024

Ток "протече" в парламента: Зад PR на Гинка Върбакова – Моника Йосифива

Съпругата на лидера на ПЕС изпращала съобщенията, скочиха от ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Ток "протече" в парламента: Зад PR на Гинка Върбакова – Моника Йосифива

Ток "протече" отново в парламента, след като страстите се нажежиха около сделката с ЧЕЗ, която най-вероятно ще бъде финализирана през тази седмица.

 

Тон за взаимните обвинения и нападки даде Спас Гърневски от ГЕРБ.

 

"Зад Гинка Върбакова, собственикът на "Инерком", стоят не само БСП, а и ПЕС – Моника Йосифова (бел. ред. съпругата на лидера на ПЕС Сергей Станишев) е авторът на прикачения файл в прессъобщението от купувача на ЧЕЗ", скочи той.

 

Депутатът от мнозинството обвини червените, че водят върастни хора на протест пред Министреския съвет, за да ги използват в свой интерес, защото отново целят да свалят правителството.

 

Според него вече две седмици социалистите нагнетяват напрежението в обществото с истеричните си лъжи, че правителството на ГЕРБ и лично премиерът Бойко Борисов стояли зад сделката между ЧЕЗ и "Инерком".

 

По думите му обаче вчера се е появила писмена следа, която ясно е показала кой стои зад "Инерком".

 

"Купувачът на активите на ЧЕЗ разпространи до медиите прессъобщение, чието съдържание не е особено интересно. Интересен е авторът на прикачения файл, съдържащ въпросното прессъобщение. То е Моника Йосифова. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев. Една малка техническа грешка ви издаде", обвини Гърневски.

 

Той призова червените депутати да имат мярка в лицемерието си и да спрат с обвиненията си, защото ЧЕЗ са предлагали на държавата да купи ЕРП-то по времето на кабинета "Орешарски", когато министър на енергетиката беше Драгомир Стойнев.

 

Очаквано думите му предизвикаха реакцията на Стойнев, който отсече, че Гърневски разпространява фалшиви новини, защото ЧЕЗ никога не е предлагало активите си на държавата.

 

Стойнев увери, че ако докато е бил министър чешкото дружеството е продавало, то тогава държавата е щяла да купи ЕРП-то на пазарен принцип.

 

"Всеки един народен представител трябва да се срамува от подобни изявления като тези на Гърневски, които бяха декларация на сбирщина от поредните слухове", скочи той.

 

"Няма как да се има доверие, когато за най-малкото нещо, чуто, недочуто, разбрано, неразбрано, ние сме готови да стигнем дъното. Това е една свещена трибуна, но вие наистина я превърнахте в селска седянка", каза Стойнев.

 

Dnes.bg

 

Четете още:    

Коментари

Новини Варна