IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
17:34 | 16 май 2018
Обновен: 08:09 | 7 април 2024

Радев се среща с Путин в Сочи на 22 май

Това съобщи говорителят на руския президент

По материала работи: Борис Проданов
Радев се среща с Путин в Сочи на 22 май

Президентът на Русия Владимир Путин ще се срещне на 22 май с президента на България Румен Радев.

 

Това съобщи пред журналисти прессекретарят на президента на РФ Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос на журналисти за програмата на Путин за 21-22 май, предаде ТАСС.

 

Песков уточни, че българският лидер ще направи посещение в Сочи. След разговорите Путин и Радев ще направят изявления за пресата.

 

"Във времена на конфронтация трябва да се стремим да поддържаме диалога и да снижаваме напрежението", коментира тогава Радев, запитан дали сега е моментът да се организира негова визита в Русия.

 

"Българският културен, световен и цивилизационен принос не може да става залог на политически конфликт. Точно във времена на конфронтация ние трябва да поддържаме диалога, трябва да търсим общите интереси в борбата с тероризма и как да снижаваме това напрежение. Така че в тази връзка мисля, че диалогът и каналите за диалог трябва да бъдат запазени. Основната цел на България е постигане на диверсификация – на газови и енергийни доставки като източници и като маршрути. В това отношение ние трябва да правим всичко възможно да получаваме отколкото може повече места и маршрути енергия – това означава по-голяма сигурност, повече опции и по-ниски цени. Затова България трябва да бъде активна в тези дейности", каза още Радев.

 

dnes.bg

 

Прочети още: Путин откри Кримския мост, сам подкара КАМАЗ

Коментари

Новини Варна