Тръмп: Преговорите с КНДР са продуктивни
Американският президент направи изявлението само ден, след като отмени среща в четвъртък
Публикувана: 26 May 2018 | 9:33

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза в петък във Вашингтон, че Съединените щати разговарят интензивно с Корейската народнодемократична република (КНДР), а планираната среща с най-добрия лидер на страната Ким Чен Ун  все пак може да се случи. Той направи изявлението само ден, след като отмени среща в четвъртък, предаде "Синхуа'.

 

Говорейки с медиите в Белия дом, Тръмп каза, че срещата с Ким "може да бъде дори на 12-и юни", добавяйки, че както КНДР, така и Съединените щати искат срещата да се случи.

 

По-рано в петък, Тръмп коментира, че последното изявление на КНДР относно срещата е "продуктивно", наричайки го "много добра новина".

 

"Скоро ще видим къде ще доведе, надявайки се, че ще продължи дълго и трайно благоденствие и мир", обяви той чрез познатия за него начин - в профила си в "Туитър".

 

В отговор на писмото първият вицепремиер на КНДР Ким Гуан заяви рано в петък, че страната е готова да преговаря със Съединените щати по всяко време, за да реши проблемите, които съществуват между тях.

 

В изявлението за официалната корейска централна информационна агенция Ким Кий Гуан също заяви, че решението на Тръмп да анулира срещата не е в съответствие с стремежа на международната общност за мир и стабилност на Корейския полуостров и в целия свят.

 

news.bg

 

Четете още:  

Коментари ( 0 )