IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
16:17 | 15 юни 2018
Обновен: 08:09 | 29 април 2024

Местната структура на „Демократична България“ с критики към инфраструктурните проекти във Варна

По материала работи: Пламен Янков
Местната структура на „Демократична България“ с критики към инфраструктурните проекти във Варна

На пресконференция във Варна местната структура на „Демократична България“ разкритикува част от инфраструктурните проекти в града, като твърдо заяви, че ще бъде единствената алтернатива на управлението в морската столица.

 

Имаме амбицията „Демократична България“ да стане единствената сериозна алтернатива на управлението в града. Установихме с колегите от „Да, България“, че на практика в момента Варна няма реална алтернатива и реална опозиция на управлението, заяви председателят на ПП „Да, България“ – Варна Васко Василев.

 

Председателят на ПП „Демократи за силна България“ във Варна разкритикува ремонта на бул. Левски и подчерта, че за проекта са отпуснати пари без да е ясно каква ще бъде ползата за гражданите.

 

Запомнете, че съм ви казал, че ако булевардът бъде изготвен и изграден по този начин, по който е нарисуван на едни хубави картинки от общината. С едни трасета преминаващи под други трасета. При първия по голям дъжд след завършването му там ще плуват катери на Военноморските сили, каза  Нелко Нечев, председателят на ПП „Демократи за силна България“ – Варна.

 

Васко Василев изрази недоволството си и по темата за стадион „Спартак“.

 

Ние се обръщаме към общинската администрация преди да реши да изхарчи едни милиони за трибуни и други неща. За съжаление така направиха пробива на бул. Левски, че вкараха улицата вътре в стадиона и молбата ни е преди да решат сега да изхарчат едни милиони все пак да проверят … Този стадион, дори и да му възстановят трибуните при тази пътна отсечка, която навлиза в стадиона дали е възможно въобще да получи лиценз, каза той.

 

Местната структура на  „Демократична България“ обяви, че предлага от 15 юни до 15 септември синята зона в града да работи и в събота и неделя. 

 

Тогава е най-големия приток на автомобили – събота и неделя през лятото. И точно тогава синята зона почива и хората, които са дали пари за това единствения им шанс е от петък вечерта да не си изкарват колите. Това е абсолютна недомислица, смята председателят на ПП „Да, България“ във Варна Васко Василев.

 

От „Демократична България“ разкритикуваха и общинското дружество „Градски транспорт“, като по техни данни предприятието работи твърдо на загуба и допълниха, че това, че не участват в управлението не означава, че не следят процесите, които се случват.

 

Емил Дамянов

Коментари

Новини Варна