IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
19:55 | 11 август 2018
Обновен: 14:15 | 7 април 2024

Премиерът Борисов във Варна: Силен е този политик, който върне живи и здрави войниците и не ги вкарва във война

По материала работи: Пламен Янков
Премиерът Борисов във Варна: Силен е този политик, който върне живи и здрави войниците и не ги вкарва във война

Снимка Правителствена пресслужба

 

 

Силен е този политик, който върне живи и здрави войниците и не ги вкарва във война. Добра война няма, има герои – да си ги запазим живи и здрави. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов във Варна. Той участва в тържественото събрание по случай 139-годишнината от създаването на Военноморските сили на Република България, съобщават от правителствената пресслужба. Борисов отбеляза, че международната обстановка е много сложна и призова политиците на всички нива да работят за недопускането на военни действия в Черноморския регион.

 

“Дунава и Черно море стават зона на изключителен конфликт и много усилия трябва да полагаме българските политици на всички нива, да не се допуснат в Черно море военни действия. Подготвени сме, но ролята на тази подготовка е да бъде възпирана възможността за конфликт. Ще използваме цялата си дипломация и енергия да ги запазим и само да участваме в учения”, отбеляза Борисов.

 

Той подчерта още, че страната ни е горда с Военноморските ни сили и с всички, които служат в Българската армия. Той отбеляза отличното представяне на българските военни в мащабните учения с международно участие и в съюзническите операции. “Провеждат се международни учения, които се поверяват в ръцете на български офицери и те се справят повече от прекрасно”, заяви Борисов.

 

В тържественото събрание участваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

 

Мероприятията по повод 139-годишнината на Военноморските сили продължават и в неделя. От 08,55 часа на Морска гара ще се състои военен ритуал по тържествено посрещане на Президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили (министър-председателя/министъра на отбраната на Р България). Пет минути по-късно ще започне тържественото вдигане на флаговете на корабите на ВМС.

 

Военен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”, който е предвиден да продължи около час ще започне в 09,15 часа.

 

Предвидено е официалните гости ще разгледат корабите на ВМС и да наблюдават демонстрации, изпълнявани от личния състав на ВМС.

 

От 11 часа ще бъде открита паметна плоча в знак на благодарност към моряците, участвали в спасяването на евреите през Втората световна война. От 12 часа до 15 часа гостите и гражданите на Варна ще могат да разгледат корабите на ВМС.

Коментари

Новини Варна