Караянчева: Министерските оставки няма да решат проблемите, но са морален акт
Тя каза, че парламентарната група на ГЕРБ като цяло не е съгласна с оттеглянето на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, но всичко зависи от решенията на Коалиционния съвет
Публикувана: 8 Sep 2018 | 10:27

Оставките на министрите на вътрешните работи, регионалното развитие и транспорта, подадени след жестоката катастрофа край Своге, няма да решат проблемите, но са морален акт на поемане на политическа отговорност. Такова мнение изрази пред NOVA председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

 

Тя каза, че парламентарната група на ГЕРБ като цяло не е съгласна с оттеглянето на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, но всичко зависи от решенията на Коалиционния съвет.

 

 

"Дали оставките ще се приемат зависи от работата и от степента на виновност. Вина има, но смятам, че тя е на по-ниски нива. Не бих подкрепила оставките, защото познавам и тримата министри. Знам, че са професионалисти и хора на честта. Когато има загубени човешки животи, това е трагедия. Оставките не са решение на проблема, но те са морален акт", добави Караянчева.

 

„Как може един министър да знае какво се случва на всички нива в администрацията? Има много хора, които трябва да отговарят за отделните проблеми. На парламентарния контрол в петък Нанков отговори на 16 въпроса и дори депутатите от опозицията му ръкопляскаха, защото е изключително компетентен”, коментира Караянчева.

 

 

Тя допълни, че следващата седмица в пленарна зала ще бъде обсъден законопроектът за задължителното поставяне на колани в автобусите. Идеята обаче срещала сериозна съпротива.

 

 

Председателят на НС коментира и напрежението в управляващата коалиция. Караянчева изрази надежда, че партньорите ще спрат да си комуникират чрез медиите. И каза, че очаква ГЕРБ да изкара пълен мандат и да изпълни поетите чрез предизборната програма ангажименти поне на 90%.

 

dariknews.bg

 

 

Коментари ( 0 )