Смях и оживление в залата, докато Тръмп се хвали с постижения пред ООН
Според него САЩ сега са "по-силна, по-сигурна и по-богата страна", отколкото преди той да встъпи в длъжност
Публикувана: 25 Sep 2018 | 19:38

В речта си пред Общото събрание на ООН днес президентът на САЩ Доналд Тръмп изтъкна успехите на страната, постигнати по време на досегашния му мандат. Той се похвали пред световните лидери, събрали се на високия форум в Ню Йорк, че американската икономика "преживява бум както никога досега", предаде АП. За по-малко от две години в Белия дом неговото правителство е свършило повече от почти всяко друго досега, изтъкна още той.

 

Думите му предизвикаха смях и шумно оживление сред присъстващите десетки държавни глави и делегати в залата. "Не очаквах такава реакция, но няма проблем", отвърна Тръмп.

 

Според него САЩ сега са "по-силна, по-сигурна и по-богата страна", отколкото преди той да встъпи в длъжност през януари 2017 г. "Ние защитаваме Америка и американския народ, защитаваме също и света", отбеляза президентът. Тази администрация отстоява американския суверенитет и не желае "да управлява, да контролира и да бъде хегемон в глобален мащаб", продължи държавният глава.

 

САЩ зачитат правото на всяка страна да спазва своите обичаи, вяра и традиции и никога няма да поучават другите страни как да живеят, работят и каква религия за изповядват, но очакват и другите страни "да зачитат американския суверенитет в замяна", подчерта Тръмп.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари ( 0 )