IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
16:20 | 18 ноември 2018
Обновен: 10:14 | 15 април 2024

Менда Стоянова, изненадана от позицията на Сидеров

Цената на бензина не е данък, за да се намали, уточни тя

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: News.bg

Председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова изрази изненада от позицията на Волен Сидеров, които поиска оттеглянето на другия вицепремиер от квотата на "Обединени патриоти" - Красимир Каракачанов от властта.

"Изключително съм притеснена и изненадана от това, което чух от господин Сидеров, че той вече търси друг формат на участие в управлението, искайки господин Каракачанов - другият лидер на другата партия, другият вицепремиер, също да се оттегли от властта", обяви Стоянова в предаването "Неделя 150" по БНР.

"Те трябва да се разберат искат ли да бъдат във властта в лично качество, като лидери, или ще участват във властта през парламента и само със свои представители - министри и заместник-министри. Това е проблем, който трябва да го уточнят те тримата", добави тя, визирайки отношенията в малката коалиция.

Самата Стоянова коментира една от най-дискусионните теми в последната седмица - увеличението на данъка върху старите автомобили, както и въпроса има ли проблем да бъде преодоляно ветото на президента:

"Мисля, че няма проблем да бъде преодоляно ветото на президента. То е върху целия данъчен закон. Освен за данъка върху моторните превозни средства, има още три пункта, по които президента е направил ветото. Но основния, който се комуникира в медийното пространството, всъщност е данъкът, както го наричате, върху старите коли. Аз искам да кажа, че това е много манипулативно и невярно определение. Какво е стар и нов автомобил?", запита Стоянова. И уточни, че автомобилите, произведени след 2005 г., са със сертификат Евро 4 и ще плащат по-нисък данък.
 


Стоянова успокои хората, че вече има спад в цените на горивата, драстичен скок на "Гражданската отговорност" няма да има, а по-високите доходи минават през ръст в икономиката.

"Говорим за цената на бензина, само че това не е данък. Цената на бензина се формира от цената на борсовата стока – петрол. И борсовата стока петрол, на практика, повишавайки цената, няма как да не рефлектира върху цената на нашия бензин", заяви още шефката на парламентарната бюджетна комисия.

Dnes.bg 

 

Четете още:

 

Цвета Караянчева заедно с парламентарна делегация е на официално посещение в Япония

 

 

Коментари

Новини Варна