Путин: Против сме разрушаване договора за ракетите
Русия обаче може да бъде принудена да отговори
Публикувана: 5 Dec 2018 | 20:46

Русия е против разрушаването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, но ще бъде принудена да отговори, ако САЩ го напуснат. Това заяви президентът на федерацията Владимир Путин в отговор на журналистически въпрос, предаде ТАСС.

 

Още преди Вашингтон да обяви, че излиза от този договор, Конгресът на САЩ отпусна средства за научно-изследователски опитно-конструкторски разработки с цел създаване на такива ракети, отбеляза руският лидер.

 

"Сиреч решението е взето отдавна, само че тихомълком, те си мислеха, че няма да го забележим, но ето, нали в бюджета на Пентагона е вписано вече разработването на тези ракети, а едва след това публично бе обявено, че те излизат" от договора, каза Путин.

 

"Като следваща стъпка започнаха да търсят на чий гръб да го стоварят - ами най-простото и обичайно за обикновените хора на Запад: "Виновна е Русия". Не е вярно, ние сме против разрушаването на този договор, но ако това стане, ще реагираме по съответния начин", подчерта президентът на Русия, цитиран от БТА.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари ( 0 )