IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
11:14 | 11 декември 2018
Обновен: 15:06 | 6 февруари 2024

Юнкер: Няма никакво пространство за предоговаряне на споразумението с Лондон

По материала работи: Слав Велев
Юнкер: Няма никакво пространство за предоговаряне на споразумението с Лондон

Няма никакво пространство за предоговаряне на споразумението за оттеглянето на Великобритания от ЕС, заяви пред Европейския парламент в Страсбург председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

 

Той добави, че е втрещен от събитията в последните часове - заявките на британския премиер Тереза Мей, че ще се опита да предоговори условията. В края на ноември постигнахме споразумение с британското правителство. "Ще разговарям довечера с премиера Мей", допълни Юнкер.

 

"Сделката, която постигнахме, е най-добрата и единствено възможната. Няма никакво пространство за предоговаряне. Има място за пояснения и тълкувания, но без преразглеждането на текста, това трябва да бъде ясно на всички", каза Юнкер.

 

Той отбеляза, че големият проблем е т. нар. "предпазна мрежа" между Ирландия и Северна Ирландия. Решени сме да направим всичко възможно тази мярка да не бъде прилагана, но е необходимо да я предвидим, поясни Юнкер.

 

Снощи председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че ще включи в дневния ред на заседанието на европейските държавни и правителствени ръководители тази седмица точка, посветена на въпроса с напускането на Великобритания. Няма да предоговаряме споразумението, включително за "предпазната мрежа", но сме готови да обсъдим с какво можем да улесним одобрението на договора от британска страна, добави Туск.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна