250 компании обмислят да се преместят от Великобритания в Холандия заради Brexit
Холандското правителство вече води преговори с тях
Публикувана: 9 Feb 2019 | 14:42

Холандското правителство обяви, че води преговори с 250 компании за преместването на операциите им от Великобритания в Холандия заради Brexit, който е планиран за 29 март, предава Ройтерс.

 

Министерството на икономиката посочва в доклад, че програмата за привличане е довела 42 компании или техни клонове и 1923 работни места от Великобритания в Холандия през 2018 г. Докладът показва, че сред тях са японската инвестиционна банка Norinchukin, медийната компания TVT Media, както и доставчиците на финансови услуги MarketAxess и Azimo.

 

“През 2019 г. няколко компании, в това число Discovery и Bloomberg, вече обявиха намерението си да инвестират в Холандия заради Brexit”, посочва министерството.

 

“В допълнение към това Холандската агенция за чуждестранни инвестиции води преговори с повече от 250 чуждестранни компании, обмислящи откриването на операции в Холандия след Brexit”, гласи текстът. Според него повечето са британски, но и някои американски или азиатски фирми преосмислят европейските си клонови структури. Сред тях се нареждат такива от финансовия сектор, медии и рекламни организации, фирми за логистика и играчи от сектора на здравеопазването.

 

 

Компаниите, които са преместили част от операциите си в Холандия или са обявили намерението си да направят това, включват Cboe Global Markets, London Stock Exchange Group, Tradeweb, Panasonic и Mitsubishi UFJ Financial Group.

 

Европейската агенция по лекарствата, която вече работи във временен офис в Амстердам, ще премести 900 свои служители в Холандия от Лондон до края на тази година.

 

Investor.bg

 

Четете още:  Оттеглянето на Великобритания без споразумение ще бъде катастрофа

Коментари ( 0 )