IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
14:58 | 14 април 2019
Обновен: 11:48 | 26 март 2024

Платформата на ГЕРБ за ЕП: кохезионна политика, миграция, отбрана

От партията залагат на най-малко 7 евродепутати

По материала работи: Пламен Янков
Платформата на ГЕРБ за ЕП: кохезионна политика, миграция, отбрана

Днес, партия ГЕРБ представя политическата си платформа за предстоящите европейски избори на 26 май.


"Силата на нашата платформа е, че ще защитаваме това, което се припокрива с приоритетите на ЕНП - кохезионна политика, миграция, отбрана. Благодаря на всички структури в страната, включително и на СДС, които правят всичко възможно, за да се подготвим максимално добре на предстоящите европейски избори.", заяви заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, цитиран от NOVA.


"Нямам съмнения, че днес ще бъде представена една прекрасна платформа. Въпросът е тя да стигне до българските избиратели. Опитът да превърнем дебата за Европа във вътрешнополитически дебат не е правилен. На този прекрасен отбор, на тази прекрасна платформа желая успех”, каза председателят на СДС Румен Христов.


"Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов отвориха нова страница в отношенията ни със Западните Балкани. Ще работим за намаляване на цените на роуминга в тези страни", каза още Габриел, която води листата на ГЕРБ за предстоящите избори. Тя добави, че сред приоритетите на партията ще бъдат премахване на фалшиви акаунти, обучения за безопасност онлайн, както в училище, така и в бизнеса, да се подобри достъпът до интернет в селски и отдалечени райони, безплатен безжичен интернет навсякъде в страните от ЕС за по-лесна свързаност на бизнеса и хората, както и създаване на Европейски център за киберсигурност.


„Понякога европейският бюджет звучи много неразбираемо за хората. Истината е, че той прилича на един семеен бюджет. Както всяко семейство има нужда от бюджет, за да посреща своите нужди, така и всяка държава има нужда от бюджет”. Това заяви Андрей Новаков, който представи платформата на ГЕРБ относно бюджетната политика на ЕС. По думите му европейският портфейл за предстоящия период ще бъде 1 трилион и 30 млрд. евро. „Фалшивата новина е, че след 2020 г. парите за България ще спрат. Нашите опоненти казаха, че България внася в европейския бюджет повече, отколкото получава, това не е така. Бюджетът е тази гравитация, която ни държи заедно”, каза още Новаков. Според Новаков парите за земеделие се увеличават и продължава секторът да бъде приоритетен. За малките населени райони ще има 5 млрд. лв в следващите години.


Преди седмица партията избра за слоган на евровота – „Европа ни чува“.


От ГЕРБ залагат на най-малко 7 евродепутати в бъдещия Европарламент.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна