IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
13:52 | 22 май 2019
Обновен: 11:02 | 12 април 2024

Зеленски предлага референдум за отношенията с Русия

По-рано той призова САЩ да засилят санкциите срещу Москва

По материала работи: Слав Велев
Зеленски предлага референдум за отношенията с Русия

Президентът на Украйна Владимир Зеленски планира да организира референдум дали Украйна да преговаря с Русия, пише "Комерсант".

 

Въпросът за сключване на мирни споразумения с Русия: ние обмисляме да го поставим на народен референдум, не депутатите и президентът, а народът на Украйна да приеме това решение, обяви лидерът на администрацията на украинския президент Андрей Богдан.

 

Определено е необходим закон за референдума, но основната насока на дейността ни е постигане на съвместни договорености, които касаят въоръжения конфликт с Русия, агресията на Русия. Обществото трябва да постигне споразумение по тези въпроси, продължи той.

 

По-рано Зеленски призова САЩ да засилят санкциите срещу Москва, за да може Киев да се справи с "руската агресия".

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира идеята за организиране на референдум по въпроса дали да се водят преговори с Русия.

 

Песков уточни, че това е вътрешен въпрос на Украйна. Той отбеляза, че Москва иска да види от Киев конкретни стъпки за спазването и изпълнението на Минските договорености за урегулиране на вътрешноукраинските проблеми, а също и за нормализиране на двустранните отношения с Русия.

 

По думите му най-важното е, ако инициативата на Зеленски се реализира, да бъде смислена и ефективна.

 

news.bg

 

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна