Путин готов да работи с всеки премиер на Великобритания
Руският държавен глава подчерта, че няма фаворит в изборното съревнование между бившия външен министър Борис Джонсън и настоящият министър на външните работи на Великобритания Джереми Хънт
Публикувана: 22 Jun 2019 | 18:20

Президентът на Русия Владимир Путин е готов да работи с всеки, който бъде избран за премиер на Великобритания, съобщава "Спутник".

 

Ще работим с всеки, който бъде избран от управляващата партия, увери той пред руски медии.

 

Руският държавен глава подчерта, че няма фаворит в изборното съревнование между бившия външен министър Борис Джонсън и настоящият министър на външните работи на Великобритания Джереми Хънт - и двамата от Консервативната партия.

 

Путин постави под съмнение изборната система на Великобритания, където за първи път в историята дадена политическа партия избира премиера на страната.

 

"Как се осъществява смяната на властта във Великобритания? Нима с избори? Не, това става на партийна забава", заяви той.

 

Следващият премиер на британското правителство за първи път в историята ще бъде избран от политическа партия. Това ще се случи през втората половина на юли.

 

Победителят ще замести Тереза Мей, която на 7 юни се отказа от лидерството на консерваторите и в момента временно изпълнява длъжността министър-председател на Обединеното кралство.

 

news.bg

 

Четете още:  

 

Коментари ( 0 )