IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
14:31 | 10 септември 2019
Обновен: 07:01 | 28 февруари 2024

До седмица ще разберем кои са кандидатите за кметове и общински съветници във Варна

От ОИК определиха крайния срок за регистрация

По материала работи: Борис Проданов
До седмица ще разберем кои са кандидатите за кметове и общински съветници във Варна

На свое заседание Общинската избирателна комисия във Варна с председател Велин Жеков определи 17 ч. на 16 септември т.г. като краен срок за подаване на документи в ОИК, за регистрация на партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети, при произвеждане на изборите за общински съветници и кметове, насрочени на 27 октомври.

 

ОИК – Варна, определи и  51 (петдесет и един) на брой мандати в многомандатен изборен район за избор на общински съветници в община Варна.

 

Формирани са и единни номера на секционни избирателни секции при произвеждане на изборите за общински съветници и кметове, насрочени на 27 октомври, като номерът на всяка избирателна секция се състои от девет цифри, групирани във вида: АА ВВ СС XXX, където: АА е номер 03 – номер на област Варна; ВВ е номерът на общината в изборния район, съгласно ЕКАТТЕ; СС е номерът на административния район за град Варна, съгласно ЕКАТТЕ; ХХХ  е номерът на секция.

 

Прочетете още: Димитър Карбов е първият кандидат за кмет на Варна

Коментари

Новини Варна