IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
14:28 | 19 септември 2019
Обновен: 04:55 | 25 април 2024

БСП - Варна, иска оставката на Кирил Добрев

Местната структура на партията излезе с декларация

По материала работи: Борис Проданов
БСП - Варна, иска оставката на Кирил Добрев

С декларация, приета на заседание на Градския съвет на БСП - Варна, от снощи, местната структура поиска оставката на зам.-председателя и шеф на предизборния щаб на "столетницата" Кирил Добрев.

 

Публикуваме текста, изпратен до нашата медия и до "Позитано" 20, без редакторска намеса:


"Ние, членовете на ГС на БСП - Варна, изразяваме несъгласие и НЕ приемаме решението на НС на БСП от 15.09.2019 г.  Считаме, че то е противоуставно и обезсмисля събранията на ОПО и районните конференции. По груб начин се изземват функциите и отменят решенията на Градската партийна конференция на БСП - Варна, проведена на 11.09.2019 г. Отказваме да бъдем въвличани в задкулисни манипулации, безпринципни битки на лична основа, разделяне на организацията и нарушаване на вътрешно партийната демокрация.


Ние държим да бъде уважено мнението на Градската партийна конференция, която е  обсъдила и с явно гласуване е утвърдила водач, а с тайно гласуване подредила листата за общински съветници. В противен случай НС на БСП трябва да поеме цялата отговорност за резултатите от местните избори във Варна. Всяко друго решение би принизило, обезмислило усилията и ролята на основните партийни организации, ролята на колективния орган и би унижило кандидатите, които са получили заслужено доверие от Конференцията. 


Ние, членовете на ГС на БСП - Варна, изразяваме крайното си възмущение от зам.-председателя на НС на БСП - Кирил Добрев и неговите действия, демонстрирани по време на вътрешно-партийни форуми и в общественото пространство. Считаме, че през последните два месеца и половина той създава напрежение и внушения от всички възможни партийни и публични трибуни, с цел дискредитирането на Варненската партийна организация и нейният лидер. 


Категорично се противопоставяме и на неговото цинично и арогантно  поведение на заседанието на Градската конференция на БСП - Варна и в медиите, където най-безцеремонно си позволява да използва обидни квалификации за председателя на ГС на БСП - Варна, които приемаме като отношение към цялата партийна организация.


Единствения достоен ход на Кирил Добрев в знак на извинение е да подаде оставката си като член на ИБ на БСП." 

Кирил Добрев


Още по темата: Раздор в БСП, Гуцанов обжалва решението на пленума за Клисарова

 

Кандидати за съветници от БСП - Варна, отказват участие в пренаредената листа

Коментари

Новини Варна