IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
10:13 | 11 декември 2019
Обновен: 23:38 | 13 февруари 2024

Джонсън: Ако не спечелим изборите, Brexit трудно ще се осъществи

По материала работи: Слав Велев
Джонсън: Ако не спечелим изборите, Brexit трудно ще се осъществи

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че ще е „много трудно“ Брекзит да се осъществи, ако неговата управляваща Консервативна партия не успее да получи мнозинство в новия парламент на страната, който ще бъде формиран след изборите на 12 декември, пише британското либерално издание “Гърдиън“.

 

Попитан дали има „план Б“ да осъществи Брекзит, в случай, че не успее да си осигури мнозинство след вота, той каза, че няма алтернатива на работещ парламент с торите начело.

 

Борис Джонсън освен това заяви, че опозиционният лидер Корбин е подкрепял терористични групировки, като „Хамас“ и „Ирландската революционна армия“ (ИРА).

 

„Ако се съмнявате в мен, вижте какво каза неговият говорител по здравните въпроси, Джон Ашуърт. Той разкри, че смята, че неговия собствен лидер е риск за сигурността“, каза Джонсън.

 

Очаква се след утрешните избори Великобритания да бъде управлявана от малко консервативно мнозинство, пише френският в. "Фигаро". Според прогнозата на института ЮГов (YouGov) консерваторите на Борис Джонсън ще спечелят изборите, но разликата с лейбъристката опозиция се стопява. Новото социологическо проучване показва подкрепа от 43 на сто за консерваторите срещу 34 на сто за лейбъристите.

 

Това обаче ще бъде достатъчно за привеждане на Брекзита в изпълнение - лозунгът, на който консервативният лидер Борис Джонсън основа цялата си кампания, подчертава в. "Фигаро".

 

Как стана така, че Консервативната партия е в момента партията на британските работници, пита британският в. "Сън". Очаква се те да подкрепят Борис Джонсън на утрешните избори, подчертава изданието отбелязвайки, че отдавнашни поддръжници на Лейбъристката партия обръщат гръб на нейния лидер Джереми Корбин.

 

Подкрепяната от него радикална политика доведе до спад в подкрепата за партията сред работниците. В същото време кампанията на консерваторите привлича тези гласоподаватели, като се фокусира върху здравеопазването, данъчните облекчения за нископлатените работници и Брекзита.

 

От поколения насам работниците, живеещи в изпитващи затруднения промишлени градове, почти винаги гласуваха за Лейбъристката партия, отбелязва в. "Вашингтон пост". Точно към тях се насочи Борис Джонсън в последните дни от кампанията, опитвайки се да разбие бастиона на политическите си опоненти.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна