IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
08:48 | 12 януари 2020
Обновен: 18:03 | 11 април 2024

"Северен поток 2" може да се построи само от Русия

Може да го завършим без чужди партньори, заяви Путин

По материала работи: Слав Велев
"Северен поток 2" може да се построи само от Русия

Русия ще завърши газопровода "Северен поток 2" дори ако се наложи и сама, съобщи президентът Владимир Путин сред срещата си с германския канцлер Ангела Меркел в Москва.

 

„Да, със сигурност ще можем да завършим газопровода самостоятелно, без да се налага да участват чужди партньори. Времето е единственият въпрос, който възниква в това отношение", съобщи Путин на съвместна пресконференция с Меркел.

 

Президентът на Руската федерация все пак призна, че е възможно да се наложи завършването на строителните работи по газопровода да се забавят с няколко месеца.

 

"Надявам се до края на тази година или през първото тримесечие на следващата година работата да бъде завършена и газопроводът да заработи", уточни Путин.

 

Русия оценява позицията на Германия в подкрепа на проекта "Северен поток 2", добави той.

 

Проектът "Северен поток 2" трябва да бъде реализиран въпреки санкциите, наложени от САЩ, заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на съвместната пресконференция с руския президент.

 

"Това е преди всичко икономически проект. Вярваме, че "Северен поток 2" все още може да бъде завършен въпреки санкциите от САЩ. Искам да повторя, че за всички политически конфликти със САЩ не считаме санкциите за правилни и затова подкрепяме този проект както преди", допълни германският канцлер.

 

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна