IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
13:03 | 1 април 2015
Обновен: 21:33 | 25 април 2024

Събират средства за барелефи на легенди в плуването

На басейна е поставена урна за дарения

По материала работи: Борис Проданов
Събират средства за барелефи на легенди в плуването

Големият плувец и треньор Валентин Пантелеев и наставникът на КПС “Черно море” Снежана Пенева подеха благотворителна инициатива за набиране на средства за поставяне на барелефи в комплекс “Приморски” във Варна на големите треньори Алекси Алексиев – Папата, д-р Любен Лазаров и топ-плувецът Юлиян Русев. На тяхно име са кръстени басейни в плувния комплекс. За целта там е поставена урна, в която всеки може да направи своето дарение.


Двамата представиха проектите за барелефите пред спортисти и журналисти по време на награждаване в община Варна. В понеделник на заседание на Общинския съвет Валентин Пантелеев и Снежана Пенева запознаха съветниците с идеята, която има за цел и да припомни на варненци за големите имена в един от традиционните за града ни спортове.


“Всеки, който е минал през басейна, ако остави по 2 лв., ще съберем много повече, отколкото ни е необходимо”, коментира Валентин Пантелеев.

 

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна