IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
09:43 | 14 февруари 2017
Обновен: 15:29 | 18 май 2024

Турнирът в София струвал 1,2 млн. лв.

Държавата чрез Министерството на младежта и спорта е предоставила 500 000 лв.

По материала работи: Пламен Янков
Турнирът в София струвал 1,2 млн. лв.

Около 1,2 милиона лева са общите разходи по организацията на тенис турнира „София Оупън“. Най-сериозно е участието на основния спонсор – турската строителка компания „Гаранти Коза“, която стои зад турнира със спортното си подразделение.


Държавата чрез Министерството на младежта и спорта е предоставила 500 000 лв. Те са отпуснати като целеви средства по програмата за домакинства на големи спортни състезания, съобщава "Труд", цитиран от gol.bg.


Допълнително към разходите по организацията попадат хонорарите на най-големите звезди в турнира. По традиция те се пазят в тайна, но обичайната практика е водещите играчи да бъдат привличани за участие с шестцифрени суми в евро. Най-големите имена, които участваха в „София Оупън“, са №9 в света Доминик Тийм (Австрия), финалистът Давид Гофен (Белгия) и родният ас Григор Димитров.


Директорът на турнира Пол Макнами оцени като пълен успех надпреварата и твърди, че е изненадан от огромния интерес. Според него състезанието в София е най-силното от категорията „АТП 250“ в календара.


„Това не беше малък турнир, амбициите ни са да подобряваме още повече нещата – твърди австралиецът, който има опит в организирането на „Острелиън Оупън“ и „Хопман Къп“. – За турнир, който има само една сесия, той постави рекорд по посещаемост в категорията.“

 

Четете още Григор Димитров: Дойдох, видях и го направих!

Григор вече е №12 в света

Григор към феновете: Благодаря, без вас нямаше да спечеля!

Премиерът връчи купата на Гришо

Гришо си спечели турнира в София

Коментари

Новини Варна