IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
08:51 | 28 февруари 2017
Обновен: 15:11 | 26 април 2024

Наполи заплашва да прекъсне победната серия на Юве

Това ще е втората среща между двата тима през сезона

По материала работи: Пламен Янков
Наполи заплашва да прекъсне победната серия на Юве

Ювентус посреща Наполи в първи полуфинал от турнира за Купата на Италия тази вечер, информира sportal.bg. Това ще е втората среща между двата тима през сезона. Първата отново бе в Торино, в  11-ия кръг на Серия "А" и "бианконерите" се наложиха с 2:1. Юве е в перфектна форма. Отборът на Масимилиано Аалегри води в първенството, а в Шампионската лига взе добър аванс срещу Порто и вече мисли за четвъртфиналите. Наполи трябва да наваксва пасив от два гола срещу Реал Мадрид, ако иска да елиминира европейския клубен шампион, а преди няколко дни допусна изненадваща загуба с 0:2 от Аталанта и на практика се прости с надеждите си да атакува титлата в Италия.

 

Ювентус може да се похвали с невероятната серия от 25 поредни домакински победи във всички турнири. За последно Наполи се наложи в Торино през 2009 година и малцина са тези, които вярват, че тимът на Маурицио Сари е способен да спечели днес. Неаполитанци обаче ще са доволни на всеки резултат, който им остави реални шансове за реванша на "Сан Паоло".

 

В състава на Юве няма контузени и наказани. Очаква се Леонардо Бонучи, който влезе в конфликт с Алегри, да се завърне сред титулярите. Пауло Дибала влезе като резерва срещу Емполи (2:0), но днес почти сигурно ще започне от първата минута. Гонсало Игуаин, Хуан Куадрадо и Марио Манджукич също ще са постоянна заплаха за вратата на Наполи.

 

Програмата на гостите е много тежка. Няколко дни след двубоя в Торино те излизат срещу Рома на "Олимпико" в опит да съкратят изоставането си от "вълците" в Серия "А". Маурицио Сари няма да може да разчита на десния бек Елсейд Хисай, който е контузен, но се предполага, че Аркадиуш Милик ще направи дългоочакваното си завръщане в титулярния състав. 

 

Четете още Наполи удари Киево, аутсайдер громи с 5:0 в Серия "А"

Коментари

Новини Варна