IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
17:09 | 26 март 2017
Обновен: 11:36 | 17 април 2024

Везенков изравни рекорд в Испания

21-годишното крило на националния ни отбор заби 18 точки, хвана 4 борби и направи по 2 асистенции

По материала работи: Деян Михайлов
Везенков изравни рекорд в Испания

Александър Везенков записа най-силния си мач с екипа на Барселона през този сезон. 21-годишното крило на националния ни отбор заби 18 точки, хвана 4 борби и направи по 2 асистенции и отнети топки при успеха на каталунците над Андора със 102:65. „Блаугранас” постигнаха може би най-убедителната си победа под ръководството на Йоргос Барцокас, който, благодарение на нея, ще може да поеме глътка въздух, след серията от неубедителни резултати в последните месеци.

 

Лично за Везенков двубоят бе с впечатляващи показатели. Той влезе от пейката и си спечели 28:17 минути на паркета. Българинът бе безпогрешен при стрелбата за две точки, като вкара и 4 тройки от 6 опита. Той не започна много стабилно, но постепенно намери верния ритъм и приключи мача с коефициент на полезно действие от 22.

 

Това е изравнен личен рекорд за крилото в АСВ Лигата. Предишното му подобно представяне датира от миналата година. Той завърши с 12 точки, 7 борби и 2 асистенции при успеха над Севиля със 108:54 на 14 февруари.

 

Победата днес изкачи Барселона на трето място в класирането, с равен актив с Реал Мадрид и мач по-малко от втория Тенерифе. В следващия кръг, на 1 април от 20:00 часа, „блаугранас” се изправят срещу Гран Канария, който е с един успех по-малко.

 

picknroll.bg

Коментари

Новини Варна