IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
16:34 | 21 юни 2017
Обновен: 11:07 | 17 април 2024

В Мерцедес са доволни от Ботас

Сребърните стрели обаче няма да бързат с евентуален нов договор на финландеца

По материала работи: Юлиян Атанасов
В Мерцедес са доволни от Ботас

В Мерцедес са доволни от представянето на Валтери Ботас до момента, но това не гарантира нов договор на пилота и за следващия сезон, обяви Тото Волф. Финландецът замени изненандващо прекратилия кариерата си Нико Розберг в края на миналата година и засега е далеч от лидерите Себастиан Фетел и Люис Хамилтън, но в отбора считат, че той си върши добре работата. „Ситуацията за него не е лесна и е нормално да е под напрежение. Когато той прие да дойде при нас знаеше добре, че пазарът за пилоти ще бъде много по-отворен за 2018 и 2019. Затова ние няма да бързаме с решението си и ще видим как ще се развият нещата. Като цяло обаче смятаме, че се справя добре“ заяви Волф.

 

„В крайна сметка той дойде в отбора в последния момент и трябва да се конкурира срещу някои отлични пилоти. Въпреки това спечели състезание, полпозишън и се справи добре и в някои трудни състезания. Считаме, че интегрирането му в отбора е много позитивно“ добави той. „Самият факт, че прие да дойде в Мерцедес с краткосрочен договор е показателен за неговите качества. Може би рискува, но смятам, че рискът вече се отплати по положителен начин“ каза още Волф. Ботас е с 93 точки, като освен триумфа в Сочи още 3 пъти се качи на подиума. Сега той се надява отново на добро представяне и в Баку, където миналата година завърши 6-и с Уилямс.

 

gol.bg

Четете още: Атанас Скатов е първият българин, изкачил най-високите върхове на седемте континента

Коментари

Новини Варна