Тихомир Стратиев: Ако няма промяна в БФАС не виждам защо да карам в България
Варненецът с невероятен феърплей към най-големият си конкурент
Публикувана: 12 Oct 2017 | 14:53

Новият републикански рали шампион Тихомир Стратиев обмисля дали през следващия сезон да се състезава в българските ралита. Варненецът първо ще изчака дали нещо в БФАС ще се промени, преди да вземе окончателно решение.  


„Все още няма ясен резултат дали съм шампион. – заяви Стратиев. – На страницата на БФАС няма още резултати, въпреки че ралито завърши преди 5 дни. Този сезон започна трудно за мен. Новата кола пристигна в последния момент и трябваше бързо да се адаптирам. Завършихме втори от българските екипажи на рали „България“, спечелихме „Твърдица-Елена“, въпреки грешката финиширахме 5-и на рали „Сливен“, а в последния старт се наредихме втори на „Стари столици“. Времето беше ужасно в първия ден. Карахме в проливен дъжд а нашите гуми за това време са без грайфери и много трудно се удържа автомобила. Във втория ден вече бе по-добра обстановката, натиснахме и успяхме да се преборим за второто място. Първото нямаше как да го спечелим“.


Стратиев е можел да стане шампион и бе з да кара на ралито край Шумен. „Григор Григоров допусна грешка в сервизния парк и си счупи предното стъкло – сподели новия шампион. – Нямаше как да  намери ново. В последния момент му дадох моето резервно, тъй като имаме еднакви автомобили. Да можех по този начин да загубя шампионата – проваляйки се на старта, а Григоров да спечели ралито, но замен е по важно битката да се води в състезанието, а не извън него.“

 

Коментари ( 0 )