IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
10:37 | 17 ноември 2017
Обновен: 04:15 | 25 април 2024

Григор Димитров започва битка за третото място в света с мач срещу Кареньо Буста

Срещата започва в 22.00 часа българско време

По материала работи: Пламен Янков
Григор Димитров започва битка за третото място в света с мач срещу Кареньо Буста

Григор Димитров си осигури още в сряда първото място в група "Пийт Сампрас" на финалите в Лондон. Преди полуфинала срещу Джак Сок в събота обаче му предстои много важен мач, който може да му отвори вратите към третото място в света.

 

Днес българския тенисист се изправя срещу испанеца Пабло Кареньо Буста в последния двубой от груповата фаза, пише dnevnik.bg. Ако победи последователно десетия и деветия в ранглистата, a Доминик Тийм не спечели турнира, Димитров ще завърши сезона като №3 след Рафаел Надал и Роджър Федерер.

 

Maчът му Кареньо Буста започва в 22.00 часа българско време. 


Другият мач днес противопоставя Доминик Тийм и Давид Гофен. Австриецът и белгиецът излизат на централния корт в "О2 арена" в 16.00 часа, за да определят съперника на Роджър Федерер в полуфиналите.

 

Димитров и Кареньо Буста имат по две победи в досегашните четири мача помежду си. Испанецът дори спечели последните два - със 7:5, 6:3, 6:4 в третия кръг на тазгодишния "Ролан Гарос" и със 7:6 (3), 6:3 в първия кръг на мастърса в Мадрид през 2016 г.

 

Димитров постигна безапелационен успех при единствената им среща в зала - 6:4, 6:1 на старта на мастърса в Париж през 2015 г. Другата победа на българския тенисист е от 2014 г. - 6:2, 6:4 в първия кръг на мастърса в Мадрид.

 

И двамата правят най-силния сезон в кариерата си. Димитров спечели три титли, включително първата си от сериите "Мастърс" (в Синсинати), и игра полуфинал на Australian Open. Кареньо Буста завоюва един трофей - на червените кортове в Ещорил, и достигна до полуфиналите на US Open и четвъртфиналите на "Уимбълдън".

 

Двубоят между Димитров и Кареньо Буста противопоставя двама от четиримата дебютанти във финалите на АТП. Другите двама - Джак Сок и Александър Зверев, си оспорваха вчера второто място в група "Борис Бекер".

 

Кареньо Буста влезе в турнира като резерва на мястото на контузения Рафаел Надал. 26-годишният испанец измъчи сериозно Доминик Тийм в първия си мач, но отстъпи в три сета. По този начин той загуби всякакви шансове да продължи напред.

 

Димитров стартира с две победи - 6:3, 5:7, 7:5 срещу Доминик Тийм и 6:0, 6:2 срещу Давид Гофен.

 

"Приятно е да знам, че ще играя в събота, но мачът в петък също е много важен мач. Всеки мач е важен. Особено в края на годината винаги е добре да побеждаваш. Това ме кара да се чувствам позитивен, физически и психически добре, и ми дава допълнително самочувствие за началото на новия сезон", каза Димитров след безапелационната победа срещу белгиеца, която го класира за полуфиналите.

 

Четете още Григор Димитров разби Гофен в Лондон

Григор преди важния мач: Това е нещо голямо за цяла България

Синът на Бекъм се похвали със снимка с Григор Димитров

Коментари

Новини Варна