IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
21:39 | 10 декември 2017
Обновен: 04:47 | 25 април 2024

Манчестър Сити смълча Олд Трафорд

Гражданите сломиха с 2:1 Юнайтед за рекордната си 14-а поредна победа в Премиър лийг

По материала работи: Слав Велев
Манчестър Сити смълча Олд Трафорд

Манчестър Сити постигна рекордна 14-а поредна победа в Премиър лийг, след като сломи с 2:1 Ман Юнайтед на "Олд Трафорд" в 175-ото дерби между двата отбора. С този успех "гражданите" дръпнаха с 11 точки на върха във Висшата лига, като същевременно сложиха край на серията от 40 поредни срещи без загуба на "червените дяволи" в "Театъра на мечтите", отбелязва sportal.bg. Предишното поражение на Юнайтед на "Олд Трафорд" бе отново срещу градския съперник, и то със същия резултат. Това се случи през септември 2016 година. Днес Давид Силва даде аванс на гостите в 43-ата минута, но в добавеното време на първата част Маркъс Рашфорд изравни. В 54-ата минута Николас Отаменди донесе победата на селекцията на Пеп Гуардиола.

 

Жозе Моуриньо не можеше да разчита на наказания Пол Погба. На неговото място започна Андер Ерера. Маркъс Рашфорд също бе титуляр в едно скоростно офанзивно каре с Джеси Лингард, Антони Марсиал и Ромелу Лукаку.
 

Както се и очакваше, от самото начало "гражданите" търсеха път към вратата на Де Хеа, докато "червените дяволи" чакаха възможности за контраатака. След около 1/4 час игра последователно Стърлинг и Жезус се оказваха в добри позиции за стрелба, но от около 15-ина метра пращаха топката право в ръцете на Де Хеа. В 21-вата минута Жезус направи рейд в наказателното поле и падна, настоявайки за дузпа. Повторенията обаче показаха, че нарушение нямаше и бразилецът по-скоро извърши симулация в тази ситуация.
 

В 30-ата минута Фернандиньо намери със страхотен пас Стърлинг в наказателното поле, но ударът на крилото бе блокиран от Рохо.

 

В 43-ата минута Делф намери Сане на далечната греда. Германецът стреля силно, но Де Хеа се намеси блестящо и изби в ъглов удар. Де Бройне центрира от корнера, Лукаку, притиснат от Отаменди, игра с топката, но я прати на пътя на Силва, който от границата на малкото наказателно поле откри резултата.
 

В добавеното време на първата част Делф сгреши фатално в отбрана, подавайки топката на Рашфорд, който изравни резултата с удар по диагонала.

 

В 54-ата минути Сити си върна преднината, а странното бе, че тимът на Жозе Моуриньо отново получи гол след статично положение. Силва центрира, а Лукаку опита да изчисти непохватно и уцели гърба на Смолинг. Рикоширалата топка стигна до Отаменди, който от няколко метра простреля Де Хеа - 1:2.
 

В 64-ата минута "гражданите" пропуснаха да завършат с гол една страхотна атака, в която Силва проби отляво, след което пусна страхотен пас към Гюндоган, който центрира успоредно на голлинията, но там нямаше кой да подложи крак. 20 минути преди края пък Де Хеа спаси с една ръка опасен удар на Де Бройне. 

 

В 75-ата минута и Едерсон се намеси, след като изби до близката греда силен удар на Рашфорд. Минута след това в игра за "червените дяволи" се появи Златан Ибрахимович.

 

В 80-ата минута Ерера падна в наказателното поле след съприкосновение с крака на Отаменди. Контакт имаше, но испанецът се хвърли доста театрално и Майкъл Оливър му показа жълт картон за симулация.

 

Шест минута преди края Едерсон предотврати сигурно изравняване, след като последователно спаси силни удари от упор на Лукаку и Мата.

 

В добавеното време Бернардо Силва пропусна две много добри възможности да вкара трети гол за "гражданите".
 

Манчестър Сити вече има 46 точки. Юнайтед е втори с 35, докато Челси има 32. "Гражданите" станаха първият отбор, който успява да запише 14 поредни победи в Премиър лийг в рамките на един сезон. Арсенал също има 14 поредни успеха, които обаче бяха постигнати в продължение на два сезона.


Четете още:

Ливърпул не успя да победи Евертън в мърсисайдското дерби

Жиру спаси Арсенал

Гуардиола: Ще се откажа от футбола, ако тактиката ми не работи


 

Коментари

Новини Варна