IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
19:06 | 26 декември 2016
Обновен: 17:30 | 20 април 2024

Жиру спаси Арсенал с гол в края

Французинът реализира в 86-ата минута с глава, за да донесе ценния успех на Артилеристите

По материала работи: Юлиян Атанасов
Жиру спаси Арсенал с гол в края

Оливие Жиру се превърна в герой за Арсенал, след като донесе трудната победа над Уест Бромич Албиън с 1:0.Французинът реализира късно попадение, с което Артилеристите взеха ценни 3 точки след двете си поредни загуби преди това. Така лондончани не допуснаха разликата до лидера Челси да се увеличи, като вече има 37 точки. Уест Бромич остава с 23.Бен Фостър направи всичко по силите си, за да предотврати поражението с многобройни спасявания, но в крайна сметка не успя да го направи и отборът му загуби за трети път в последните 4 мача.

 

За домакините Тио Уолкот не бе в групата, така че Оливие Жиру стартира за първи път в първенството за сезона. Киърън Гибс замени Начо Монреал в лявата зона на защитата. За Уест Бром имаше само една разлика от предишния двубой, като Джони Еванс се появи вместо Йонас Олсон. Интересно е, че на трибуните имаше свободни места и атмосферата не бе особено празнична. Домакините установиха контрол върху топката, което бе очаквано, но чистите им положения липсваха. Жиру стреля неточно от дистанция, а Бейерин не успя да комбинира точно изведен зад защитата. Времето минаваше и доминацията на Арсесал не носеше нищо. Гостите се чувстваха спокойни и в 32-ата минута Рондон стреля с глава, но Чех спаси. Лондончани отговориха с изстрел на Санчес, който бе спасен от Фостър, а след това опит на Айоби бе блокиран. Така или иначе паузата дойде при 0:0, като и двата тима имаха по един точен удар във вратата.

 

След това обаче ситацията се промени. В 50-ата минута Арсенал най-после стигна до чисти положения. Първо удар на Айоби от въздуха бе отразен от Фостър, който след това спря и Санчес да направи добавка. При последвалия корнер чилиецът успя да овладее, стигна до позиция за стрелба и отправи удар, който обаче срещна гредата. Натискът на Арсенал обаче бе много сериозен и Дроздовете трудно минаваха центъра в тези минути. В 56-тата минута отново Санчес стреля опасно, но малко над вратата. Три минути по-късно Жиру се измъкна леко вляво и отправи удар по диагонала, но Фостър спаси с крак.

Гостите успяха да отбият натиска и в 70-ата минута можеха и да поведат. След корнер Чех не успя да избие добре, поставен под напрежение, топката стигна до свободния на далечната греда Якоб, който обаче отблизо стреля в трибуните.

 

Арсенал продължаваше да опитва, но голът така и не идваше. В 76-ата минута Лукас Перес подаде отлично отляво пред вратата, но Жиру се размина и не съумя да засече. В 83-ата минута от добра позиция Бейерин стреля неточно с глава. И все пак в 86-ата минута Арсенал докопа победата. Йозил центрира в своя мач №100 във Висшата лига отдясно, а французинът съумя да отклони с глава над вратаря и да реализира скъпоценния гол, който осигури важните 3 точки за състава. Така той спази традицията тимът му неизменно да бележи срещу Уест Бром в ерата на Висшата лига.

Арсенал – Уест Бромич    1:0

1:0    Жиру 86

Арсенал: Чех, Бейерин, Габриел, Кошчелни, Гибс (71 Монреал), Коклен (74 Рамзи), Джака, Айоби (71 Лукас Перес), Йозил, Санчес, Жиру

Уест Бромич: Фостър, Доусън, Макоули, Еванс, Ниом, Якоб, Флечър, Брънт, Шадли (62 Маклейн), Филипс, Рондон (80 Робсън-Кану)

gol.bg

 

Четете още: Палас изпусна победата в дебюта на Големия Сам

Коментари

Новини Варна