IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
21:45 | 17 януари 2018
Обновен: 05:29 | 25 април 2024

Гришо призна след мъката на корта: Играх под нивото си

МакДоналд направи невероятен мач, отчете първата ни ракета

По материала работи: Слав Велев
Гришо призна след мъката на корта: Играх под нивото си

Поставеният под №3 в основната схема на Откритото първенство на Австралия по тенис Григор Димитров призна, че е играл под обичайното си ниво при победата над квалификанта Макензи МакДоналд (САЩ) с 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6 във втория кръг на турнира.

 

Гришо имаше доста проблеми срещу МакДоналд, който е 186-и в свтеовната ранглиста и го победи за 3 часа и 26 минути игра.

 

"МакДоналд направи невероятен мач. Той вече имаше изиграни няколко срещи в квалификациите, играхме късно на "Род Лейвър Арина", а освен това той игра освободено, защото нямаше какво да губи", заяви Димитров в интервю след двубоя.

 

"Това е невероятна тактика, агресивен стил, ретур-мрежа. В такива мачове е важно да спечелиш, да запазиш хладнокръвие и съм щастлив, че продългавам напред. Успях да спечеля няколко важни точки. Играх под обичайното си ниво в днешния мач, но се опитвах да остана позитивен във всеки един момент", добави Гришо и продължи:

 

"Аз се стремя да се развивам постоянно, да подобрявам играта си. В следващите мачове трябва да се представя на по-високо ниво".

 

Григор Димитров записа 18-та победа на турнира от Големия Шлем в Мелбърн, с което той се изравни с най-успешната българска тенисистка Мануела Малеева в класацията за постигнати успехи на български тенисистки в надпреварата.

 

Dnes.bg 

 

Четете още: 

 

 

Коментари

Новини Варна