IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
17:39 | 29 януари 2018
Обновен: 14:12 | 18 май 2024

„Черно море“ с нулево реми срещу шампиона на Узбекистан

Варненци се справиха отлично в защита, Макенджиев с отлични изяви

По материала работи: Деян Михайлов
„Черно море“ с нулево реми срещу шампиона на Узбекистан

„Черно море“ записа второ реми в предсезонната си подготовка. „Моряците“ завършиха 0:0 с шампиона на Узбекистан „Локомотив“ (Ташкент). 

 

Първото сериозно положение бе пред вратата на узбекистанския тим. В 12-ата мин.  Александър Цветков проби през центъра, подаде вдясно към Ертан Томбак, който центрира в наказателното поле, където Цветков стреля, но топката се удари в тялото на бранител.


В 21-вата минута Макенджиев трябваше да се намесва. Футболист на „Локомотив“ отправи силен удар от границата на наказателното поле, но стражът на варненци изби. Пет минути по-късно Радослав Василев се озова на стрелкова позиция след пас на Георги Илиев, но ударът му срещна крака на защитник.


Томбак отново навърза защитниците на противника, проби по десния фланг, елегантно застъпи топката, където нахлуващият на скорост Ндонгала стреля, но стражът на тима от Ташкент улови. В 38-ата мин. Макенджиев за втори път трябваше да се намеси. След заучено положение футболист на „Локомотив“ излезе очи в очи с вратаря на „Черно море“, който обаче успя да се намеси и изби в корнер. Малко преди почивката Мариян Огнянов напредна през центъра, подаде към Фенуш, който финтира вратаря, подаде към Василев, който стреля, но бранител застана на пътя на топката.


След подновяването на играта футболистите на „Локомотив“ успяха да създадат няколко добри атаки, но Макенджиев не позволи те да се разпишат във вратата му. Първо в 56-ата минута нападател бе изведен отляво и стреля по диагонала, но стражът успя да се намеси и изби в корнер. Най-чистото положение за узбекистанците бе в 66-ата минута, когато техен играч засече центриране, но успя да реагира и с крак предотврати сигурен гол. В 71-вата минута Кононго центрира отдясно, където Марек Кузма с шпагат успя да играе с топката, но твърде слабо, и вратарят на „Локомотив“ улови.


До края на срещата защитите на двата тима доминираха и не се стигна до опасна ситуация. 

 

Съставът на „Черно море“:


Първо полувреме: Макенджиев, Томбак, Енчев, Диара, Маккуин, Илиев, Цветков, Фенуш, Ндонгала, Огнянов, Василев


Второ полувреме: Макенджиев, Хасани, Янчев, Кононго, Томбак, Диара, Витанов, Йорданов, Касабов, Минчев, Кузма

Коментари

Новини Варна