IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
14:05 | 24 февруари 2018
Обновен: 09:25 | 17 април 2024

Германия шокира Канада и е на финал по хокей

Бундестимът хвърли бомбата след успех с 4:3 срещу Кленовите листа

По материала работи: Юлиян Атанасов
Германия шокира Канада и е на финал по хокей

Германия направи една от най-големите сензации в историята на Олимпийските игри, след като победи Канада с 4:3 в полуфиналите и ще играе за златото срещу Русия. Макар и без водещите си играчи от НХЛ Кленовите листа бяха огромен фаворит в сблъсъка, само че допуснаха сериозно изоставане, което впоследствие не съумяха да наваксат. Германците дръпнаха с 3:0 и 4:1 и въпреки че допуснаха два гола в последната третина, в която ударите бяха 15-1 за тима от Северна Америка, победата в крайна сметка бе за европейците.

 

„Те излязоха готови за битка, а ние не. Просто бяха по-добри“ призна нападателят на Канада Роб Клинкхамър. Отборът е безспорен домимант в спорта, като спечели 3 от предишните 3 Олимпиади и има общо 9 титли. С успеха германците си гарантираха медал в хокея на Олимпийски игри за първи път от 1976-а година, като ще имат шанс да станат и шампиони, което до момента не се е случвало. Канадците ще могат да се утешат с бронза, ако победят Чехия в малкия финал.

 

 

gol.bg

Четете още: Черно море отстъпи на Хебър в Пазарджик

Коментари

Новини Варна