IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
19:16 | 24 февруари 2018
Обновен: 06:34 | 25 април 2024

"Реал" постигна четвърти пореден успех в Ла Лига

За първи път от 2 години BBC реализира по гол

По материала работи: Деян Михайлов
"Реал"  постигна четвърти пореден успех в Ла Лига

„Реал" (Мадрид) затвърди добрата си форма напоследък с четвърта поредна победа в Ла Лига. Тимът на Зинедин Зидан, който през седмицата се завърна в тройката след успех над "Леганес", сега победи "Алавес" вкъщи с 4:0. Кристиано Роналдо на два пъти, Гарет Бейл и Карим Бензема отбелязаха головете за шампионите.

За първи път от почти две години звездното нападение на белите, известно като BBC отбеляза в един и същи мач.

Успехът обаче не дойде никак лесно, след като в продължение на 44 минути белите се мъчиха да разбият бетона на "Алавес". Едва в края на първата част Роналдо изведе "Реал" напред с много красиво попадене. Португалецът получи пас с пета от Бензема, завъртя и с плътен удар с левия крак прати топката край Пачеко.

 

Противно на очакванията преди почивката "Алавес" игра по-добре и на три пъти принуди Кейлор Навас да се намесва решително. Именно баските станаха и гостуващия отбор, който е отправил най-много точни удари на "Сантяго Бернабеу" през сезона.

Секунди след началото на втората част "Реал" стигна до втори гол, дело на Бейл. Карим Бензема отново влезе в ролята на асистент, след като открадна топката около центъра, напредна с нея и я подаде към Бейл, а уелсецът с хубав изстрел по диагонала удвои.


Попадението на Бейл дойде само 28 секунди, след като реферът Фернандес даде сигнал второто полувреме да започне.

В 61-ата минута "Реал"подпечата победата си с трето попадение. Тогав Лукас Васкес нахлу отдясно и подаде на влизащия на скорост Роналдо, а за португалеца остана по-лесното.

В края на двубоя Бензема ознаменува добрата си игра с гол. Той се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Виктор Лагуардия.

За нападателя това е втори гол през 2018 г. Той се разписа преди седмица срещу "Бетис", когато влезе от пейката и секунди по-късно оформи крайното 5:3. През кампанията Бензема има осем попадения в 28 мача от всички турнири.

 

dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна