IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
12:47 | 28 март 2018
Обновен: 09:24 | 15 април 2024

Лекоатлетката Силвия Георгиева стана Спортист на Варна за месец февруари

Отборът призьор е Аква Спорт, гимнастичката Гергана Стефанова спечели он-лайн анкетата

По материала работи: Слав Велев
Силвия Георгиева

Лекоатлетката Силвия Георгиева спечели анкетата Спортист на Варна за месец февруари. Представителката на СКЛА "Евър" беше обявена и за номер едно на Спортното училище "Георги Бенковски". Неин личен треньор е Цонка Господинова. 

Два от медалите на Силвия ще бъдат изложени във варненския музей на спорта, която се намира в Юнашкия салон. 

 

Отбор на месеца стана съставът по синхронно плуване на Аква Спорт с треньор Галина Георгиева. Варненки оглавиха комплексното класиране след първия етап на Държавното първенство, като спечелиха призови места във всички възрасти.

 

В онлайн анкетата за месец февруари победи 9-годишната гимнастичка Гергана Стефанова. Тя е състезател на СКХГ "Грация". Малката гимнастичка спечели три сребърни медала от международен турнир „Олимпия“. Нейни треньорки са  Здравка Саздова, Калина  Богоева и Добромира Василева.
 

 

Лекоатлетката Силвия Георгиева за втори пореден месец спечели гласовете на спортните журналисти във Варна. През февруари тя стана балканска шампионка на 1500 м. при девойки и заслужи бронз на 4х400 м при жените."За мен първото място на Балканиада е сериозно постижение. Там показах всички качества, които притежавам. Друго важно постижение за мен е четвъртото място при жените, където направих лично постижение и покрих норматив за световно първенство. Радвам се, че участвах в това състезание, тъй като конкуренцията беше на ниво, а най-хубавото за мен е, че постигнах целта си да покрия норматива за световното първенство" - заяви Силвия Георгиева.

 


Треньорката на Силвия Цонка Господинова не скри, че е доволна от постиженията на състезателката, но очаква повече през лятото. "След всяка победа, забравяме за постигнатия успех и започваме отново. Надявам се лятото да покрием норматив за световно първенство и на 3000 метра с препятствия, тъй като там Силвия е най-силна. Малко ни е трудно да се подготвим пълноценно, тъй като като тренираме в зала, защото препятствията няма как да бъдат изнесени на стадиона. Предстои ни 2-седмичен лагер, където се надявам да отработим всичко възможно най-добре и да вървим напред", обобщи Цонка Господинова. 

 

 

 

Безапелационната победа на клуба по синхронно плуване "Аква спорт" в анкетата за отбор на месеца, се дължи на пълната им хегемония на републиканското първенство. Състезателките изказаха благодарност на своята треньорка, която ги подготвя усилено през цялата година. "Постигнали сме всичко с много труд и се надяваме да продължаваме така и занапред", категорични бяха момичетата. 

 

 

 

Щастлива, но и малко притеснена от победата си в он-лайн анкетата беше 9-годишната чаровница Гергана Стефанова. Тя се похвали, че тренира художествена гимнастика вече 4 години и не скри, че е доволна от успеха си на турнира "Олимпия", но подчерта, че се надява следващия път медалите, които спечели да са златни. 

 


"Много се гордея с Гергана. Тя е толкова малка все още, но печели медали. На тренировки наистина се труди много и на състезания показва това, което е отработила. Не се притеснява, опитва всичко, което предлагаме в съчетанията й и почти винаги всичко се получава много добре", сподели една от треньорките й Здравка Саздова. 

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

 
 

Коментари

Новини Варна