IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
17:29 | 2 юли 2018
Обновен: 06:00 | 25 април 2024

Стартира международният лагер на KWU по киокушин в Камчия

С над 1400 участника от 30 страни

По материала работи: Борис Проданов
Стартира международният лагер на KWU по киокушин в Камчия

Над 1400 професионални каратисти, състезатели, инструктори и треньори по карате киокушин от 30 държави са в Камчия до 8 юли за един най-големите тренировъчни лагери в най-твърдия боен стил. Грандиозното събитие се организира от Българската карате киокушин федерация (БККФ) и Световния киокушин съюз (KWU).

В понеделник се проведе и кантар за първенството за кадети KWU Varna Cup 2018. Срещите кумите са във вторник, 3 юли, за медали и купи ще се борят каратисти от 18 до 21 г., като откриването е от 10,30 ч. и ще се излъчва пряко по тв „Черно море“.

 

Парарелно се състоя и съдийски семинар, както и тренировка за каратеки 2-ро кю по иайдо, водена от Христо Йорданов (ІІІ дан иайдо) от клуб „Шинбукан“. В заниманията взеха участие членовете на УС на БККФ шихан Асен Асенов (V дан) – и сенсей Тихомир Атанасов (ІV дан) – член на УС на БККФ.

„Иайдо е традиционно японско бойно изкуство, извлечено от природата на японския народ. Много са воювали. Основното оръжие е бил мечът на самурая. Японският меч се използва в тренировките по иайдо за постигане на 2 цели – научаване на определен набор техники както и всеки да поработи върху себе си. Най-важното е да се научим да побеждаваме себе си. В България има няколко клуба по иайдо, вкл. и във Варна“, каза Христо Йорданов за Медийна група „Черно море“.

На 4 юли един срещу друг на татамито ще се изправят и професионални състезатели по карате киокушин. Изпитът за степени е в събота.

 

Тренировъчният лагер разполага и с разнообразна програма, както и съпътстващи прояви – футболен турнир, регата, вечер на талантите и сайонара-парти.

 

Красимир Николов

 

Още по темата: Тв „Черно море“ излъчва директно от Камчия откриването на KWU Varna Cup по киокушин

Коментари

Новини Варна