IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
10:11 | 19 юли 2018
Обновен: 10:39 | 25 април 2024

Тервел подгрява боя на Кобрата с Фюри

Кубрат Пулев и Хюи Фюри са се договорили по основните точки за сблъсъка им

По материала работи: Пламен Янков
Тервел подгрява боя на Кобрата с Фюри

Кубрат Пулев и Хюи Фюри са се договорили по основните точки за сблъсъка им, като остават дребни детайли, които обаче няма да превърнат в препъни камък за организацията на галавечерта. Тя ще се състои на 6 или 20 октомври в “Арена Армеец”, като се очаква официалното потвърждение за двубоя да бъде направено в края на тази или началото на следващата седмица, съобщава "Тема Спорт", цитиран от sportal.bg.

 

Битката между Кобрата и братовчеда на Тайсън Фюри ще е за званието официален претенден на IBF за световната титла в тежка категория. Победителят от този сблъсък ще може да предизвика носителя на пояса, който към този момент е Антъни Джошуа.

 

Мачът ще бъде първи за Кобрата след година и половина пауза. За последно той отказа по точки Кевин Джонсън отново в “Арена Армеец”. Както тогава, така и сега в един от подгряващите двубои ще участва и Тервел Пулев. Подобно на батко си, Тево също има два мача в най-голямата зала в България, постигайки две убедителни победи с нокаут.

 

Въпросният двубой може да се окаже последен за бронзовия олимпийски медалист от Лондон 2012, преди той да стане претендент за европейска или междинна международна титла. До момента 35-годишният Тервел има 11 поредни победи, като единствено Валери Брудов удържа на всички рундове и загуби по точки.

Коментари

Новини Варна