IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
17:00 | 11 септември 2018
Обновен: 07:57 | 17 април 2024

Монката: Продължаваме да се развиваме, способни сме на още по-високи резултати

Треньорът на плажните "лъвове" Симеон Христов хвали отбора след историческия успех

По материала работи: Борис Проданов
Монката: Продължаваме да се развиваме, способни сме на още по-високи резултати

Старши треньорът на националния отбор на България по плажен футбол Симеон Христов  Монката е изключително доволен от представянето на нашите на Промофинала в Дивизия "Б" на ЕВРОлигата, който се проведе в италианския град Алгеро на остров Сардиния. "Лъвовете" завършиха четвърти в класирането, което е с две места по-нагоре от най-доброто им представяне досега. През това лято "трикольорите" записаха цели пет победи от седем мача в турнира, което не е е постигано досега.

 

"Това бе един труден и интересен турнир в апогея на сезона за националния отбор. Вече направихме част от равносметката с момчетата, но тепърва ни предстои по-задълбочен анализ. Тимът ни за поредна година показа растеж в представянето си като покачи нивото си благодарение на труда, който всички положиха. В това число визирам не само играчите, а и цялото ръководство от страна на БФС. Никога досега не е имало толкова добра организация, като това се отрази положително на отбора, момчетата бяха много спокойни и затова постигнаха тези резултати", каза наставникът.


Той коментира и представянето на плажните "лъвове" в самите мачове. Припомняме, че тимът ни стартира с поражение от Румъния с 1:6 в група 2, след което надигра Норвегия с 5:4 и Англия след изпълнение на дузпи, класирайки се за малкия финал, който загуби с 3:4. "За наше съжаление първият мач не можахме да го изиграем на нивото, на което можем. Тази загуба ни попречи и за по-голям успех в Сардиния. Вината за поражението е моя, тъй като може би не успях да намеря правилната формула отборът да влезе по подходящия начин в този двубой. Това ни изигра и ключова роля за поражението. Смятам, че именно тази среща предреши изхода от групата. Добре е, че срещу Норвегия и особено срещу Англия показахме истинското си лице. Там се видя, че сме на нивото на водещите отбори в нашата дивизия. Загубата в последния мач от Казахстан не смятам, че е толкова тежка, тъй като двубоят беше двуостър. Както го загубихме, така можехме и да го спечелим. 


От една страна съжалявам, че не стигнахме до финала за първото място, защото имахме сили да го направим. Каквото и да си говорим, не мисля, че имаме толкова сериозна разлика в класите с румънците, колкото показва това 1:6. Но пък от друга страна може би ни е рано за класиране за финал и щяхме да изпреварим събитията", заяви 43-годишният специалист.


Той благодари от цялото си сърце на футболистите, които през тази година са взели участие в националния отбор. "И преди съм имал възможността да го кажа - за мен те са достойни за адмирации заради това, което дават за спорта, и как се раздават. Щастлив съм, че се вижда това, което правят като отдаденост. Постигат всяка година все по-добри резултати и нивото на България се покачва. Благодаря и за доверието на Българския футболен съюз и за всичко, което от там направиха за този аматьорски отбор. За вбъдеще се надявам да продължим да надграждаме постиженията и резултатите", пожела си Христов.


Наставникът призна, че ще си вземат поуките от грешките, които са допуснати в играта. "Вярвам, че ще продължим да вървим нагоре. Вижда се, че се развиваме. Не трябва да губим този ритъм, ще продължим да гоним още добри резултати, въпреки че с това четвърто място вдигнахме сериозно летвата. Надявам се добрите игри на националния отбор да накарат повече хора да обърнат внимание на този спорт, да засилваме конкуренцията и да влизат нови кадри, което ще е добре за всички", каза още Симеон.


Той съжалява, че България е пропуснала възможността да се класира за европейските олимпийски игри в Минск догодина. За беларуската столица ще замине Румъния, заради второто си място в Сардиния. "Участие в Минск щеше да даде огромен тласък на плажния футбол в България. За мен това си е пропусната възможност, тъй като наистина не мисля, че разликата в класите ни е толкова огромна. Най-важното, пак казвам, е, че тази година направихме крачка напред не само като класиране, а и като игра, видимо и то. Както и досега, ставаме все повече и повече обект на внимание и интерес. Абсолютно всички отбори от нашата дивизия имат желанието да играем контролни срещи, да си сътрудничим. Това е атестат, че сме отбор, който си е направил име в плажния футбол", завърши Симеон Христов. 

 

Още по темата: Националите по плажен футбол записаха исторически успех

Коментари

Новини Варна