IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
16:53 | 11 септември 2018
Обновен: 11:52 | 25 април 2024

Пламен Константинов: Всички оставащи мачове на световното са ключови

Треньорите на гостуващите отбори похвалиха Варна

По материала работи: Борис Проданов
Пламен Константинов: Всички оставащи мачове на световното са ключови

Треньорът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов обяви, че всички мачове от групата на световното първенство са ключови заради формулата на шампионата през тази година. Както е известно, нашите стартираха с победа с 3:0 срещу Финландия пред пълните трибуни на зала „Конгресна“, а следващият им съперник е Иран.

 

„Много силна група с много силни отбори, а от друга страна и с някои млади тимове, които обаче имат огромно желание и амбиция да се покажат. Сигурен съм, че няма да имаме леки мачове. Пожелавам на всички колеги играчите да бъдат здрави и тогава ще бъде в наши ръце да решаваме тактическите задачи“, коментира Константинов на пресконференцията, на която участваха треньорите и на другите отбори в групата ни.

 

„С формулата, която има тази година световното първенство всеки мач ще бъде решаващ. Няма значение дали ще спечелиш срещу Иран и ще загубиш срещу Куба. Тази загуба се носи в следващата фаза, така че всички останали четири мача в групата са ключови. Няма мач с по-голяма тежест от друг. Всяка една победа ни трябва“, допълни Константинов.

 

Сърбинът Игор Колакович, който е начело на Иран, изрази задоволството си от условията във Варна. „Бил съм тук с националния отбор на Сърбия, но сега залата изглежда коренно различно. Прекрасна е. Дошли сме тук за да се борим за победата във всеки един мач. Дошли сме да играем със сърце, защото ако играем с рутина няма да постигнем нищо“, заяви Колакович.

 

Преди началото на пресконференцията треньорите бяха изненадани от талисмана на Световното първенство Воли, който им връчи като подарък по едно малко талисманче. Най-добро настроение демонстрира наставникът на световния шампион Полша Витал Хейнен, който вдигна подаръка и обяви: „денят ми е страхотен, вече имам трофей“. Белгиецът обяви, че очаква страхотен шампионат. „Като треньор на световния шампион знам едно нещо със сигурност – Полша няма да се класира по-напред отколкото преди 4 години. Това е гарантирано. Второ – още чакам списъка с играчите на всичките отбори. В момента нямам идея кой ще играе за Куба. Наистина“, допълни с усмивка Хейнен.

 

Никола Димитров

 

Още по темата: Бойко Борисов: Волейболистите ни са пример за подражание на младите

Коментари

Новини Варна