IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
12:34 | 12 септември 2018
Обновен: 12:41 | 25 април 2024

Картинг финал и супер дрифт шоу през уикенда във Варна

За купата на Balkan Drift Super Cup ще се борят най-добрите дрифтъри от България, Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

По материала работи: Борис Проданов
Картинг финал и супер дрифт шоу през уикенда във Варна

На уникално шоу ще станат свидетели жителите и гостите на Варна този петък и събота (14 – 15 септември). На картинг писта „Варна“ ще се проведе големият финал на най-мащабното картинг състезание за любители и успоредно с това Balkan Drift Super Cup, който ще събере топ дрифт пилоти от 5 държави в борба за купата на Балканите. 

 

Между двата финала на дрифт пилотите от Топ 16 и Топ 8 зрителите ще могат да се насладят на големия финал на картинг състезанието за аматьори, с вече ясни 9 от 12 финалисти, с топ резултати след квалификациите в Стара Загора, Пловдив и София. Сред тях е и миналогодишният победител Веселин Паунов, който завърши втори на квалификацията в София. Последните трима участници в големия финал ще станат ясни в петък, когато приключва квалификацията във Варна. Те ще се състезават за голямата награда – посещение на писта в Австрия с тестове на KTM.

 

За купата на Balkan Drift Super Cup ще се борят най-добрите дрифтъри от България, Румъния, Гърция, Сърбия и Турция. На пистата ще излязат европейският шампион Павлин Пенев, дрифт-звярът на двукратния европейски шампион Александър Язов, който ще бъде каран от Стефан Петров. Сред участниците са още Красимир Стефанов (трикратен шампион на България), Стефан Стефанов (двукратен шампион на България и шампион на Румъния), Силвио Гоцев и други.

 

Програма за 15 септември

16 – 17,30 ч.       Свободни тренировки Balkan Drift Cup (Топ 16).

18 ч. Официално откриване.

18,30 ч.      Финали Топ 16.

19,30 ч.      Начало на състезанието за любители.

21 ч. Финали Топ 8.

22 ч. Награждаване.

 

Още по темата: "Щрихи от утрото" (12.09.2018) - Топ дрифтърите у нас си дават среща във Варна

Коментари

Новини Варна