IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
15:38 | 15 септември 2018
Обновен: 09:50 | 28 април 2024

Сенсеите доволни от лагера на националите по киокушин във Варна

Предстоят трудни изпитания в европейските и световни първенства

По материала работи: Борис Проданов
Сенсеите доволни от лагера на националите по киокушин във Варна

Миналият уикенд във Варна стартира лагер на националния тим (мъже, жени, юноши, девойки) на Българската карате киокушин федерация. В тренировките вземат участие над 60 бойци. Проведе се и съдийски семинар, днес преди обед беше последната тренировка преди заминаването за Русия.

Сенсей Захари Дамянов

„За седмица тренировки доволен съм от представянето на целия отбор. И мъжете, и жените, и юношите, и девойките не се щадяха в тренировките. Правиха всичко по силите си и съм убеден, че са напълно готови. Както вече казах, тренировките са за предстоящото първенство на Стария континент на KWF в Калининград (Русия) – на 21 и 22 септември, което пък е генерална репетиция за основната ни селекция за репетиция за предстоящото от 7 до 9 декември във Варна европейско на KWU за мъже, жени и ветерани, както и за световното за юноши и девойки – за възрастите от 12 до 17 г. Интересното е, че около месец след еврошампионата на KWF в Русия предстои и световно на същата федерация в Казахстан. Там обаче съставът ни ще бъде друг. В Калининград ще пусна бойците, на които разчитам за големите първенства във Варна в началото на декември“, каза старши треньорът на националните ни отбори сенсей Захари Дамянов.

Той обясни, че в кумите правилата са почти уеднаквени и няма проблеми в участието в първенства на различни федерации.

 

„Да не забравяме, че не само европейските и световни първенства до края на годината са сериозно изпитание за бойците ни. Българската карате киокушин федерация има и изключително наситен вътрешен календар. Той върви паралелно с международните състезание, така че в оставащите месеци предстоят още изпитания“, добави сенсей Дамянов.

Сенсей Станислава Бойчева – наставник на девойките, също е убедена, че съставът е подготвен.

Сенсей Станислава Бойчева

 

„За съжаление по здравословни проблеми отпада една от участничките ни – Габриела Мирчева. Останалите момичета са в добра кондиция, нахъсани, готови за победи. В кат. до 55 кг смятах освен Габриела да пусна в Калининград още Ия Костова и Красимира Мирева. Ще трябва да разчитем на 2 състезателки. На 60 кг има добри момичета, на 65 кг – също“, разкри сенсей Бойчева.

Сенсей Станислава Бойчева (вляво) показва техники на националките.

 

Тя не залага на мигновени резултати, а на постепенно израстване на селекцията, която да носи отличия дълго време и да има безпроблемна смяна в поколенията.

 

„Имаше преборвания във Варна за спорните категории, съставът е определен. Участваме в предстоящите първенства с най-доброто“, категорична е сенсей Бойчева, която вече е и генерален секретар на Българската конфедерация по кик-бокс и муай-тай.

 

Борис Проданов

 

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: Сенсей Захари Дамянов: Разполагам с по двама силни състезатели във всяка категория

 

 

Коментари

Новини Варна