IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
11:52 | 14 ноември 2018
Обновен: 06:54 | 27 април 2024

МФК „Спартак“ пред „Бенфика“, „Милан“, „Бешикташ“ и ЦСКА

В първата изготвена ранглиста на клубовете по плажен футбол лидер е португалския „Брага“

По материала работи: Деян Михайлов
МФК „Спартак“ пред „Бенфика“, „Милан“, „Бешикташ“ и ЦСКА

Носителят на титлата на България по плажен футбол МФК „Спартак“ (Варна) е класиран на 23-то място в първата в историята ранглиста на клубовете в Европа, която бе изработена на база класирания и точки във всички досегашни издания на Шампионската лига. 

В класацията има още един български отбор – „Одесос“ (Варна), който е 57-ми.


На първо място е първенецът от последните две издания - португалският „Брага“, следван от друг двукратен победител в турнира – „Кристал“ (Русия). Зад „Спартак“ в подреждането на клубовете в Европа се нареждат отбори като „Бенфика“, „Милан“, „Леванте“, „Бешикташ“, ЦСКА (Москва), „Марсилия“ и „Лацио“. Общият брой на тимовете, които имат точки в рангкинг класацията на клубните отбори в Европа, е 115.


Припомняме, че „Спартак“ завърши на престижното 12-то място през настоящия сезон в надпреварата, която се проведе в Назаре, Португалия. Варненци станаха първият роден тим, който прескочи основния кръг и стигна до осминафиналите на турнира, след което и до 12-ото място. Година по-рано, отново там, българският шампион бе 19-ти, след като отново записа победа и бе на крачка от прескачане на груповата фаза. „Спартак“ дебютира в надпреварата през 2014 г., когато България за първи път излъчи представител сред най-силните отбори на континента.


Играчите на „Одесос“ пък участваха в турнира през 2015 г. и 2016 г. като и двата пъти спечелиха по една победа в групите, което не се бе случвало преди това.

Коментари

Новини Варна