Първокласниците от ОУ „Ангел Кънчев“ най-бързи и сръчни
Над 60 деца от четири варненски и едно училище от Старо Оряхово се включиха в надпреварата
Публикувана: 7 Dec 2018 | 15:18

Приключиха състезанията „Бързи и сръчни“ за I клас, в които се включиха над 60 деца от 4 варненски и 1 училище от Старо Оряхово. Спортната надпревара се проведе на 6-ти декември в многофункционалната зала на Първа езикова гимназия. Победители станаха децата на ОУ „Ангел Кънчев“, с време 2,26,56 мин. Сребърните медали останаха за  СУ „Димчо Дебелянов“ с 2,31,90 мин., а бронзовите - за СУЕО „А. С. Пушкин“.

 

 

Всички участници получиха грамоти и сувенири. В края на състезанията беше изтеглена томбола с подаръци, осигурени от Община Варна, като голямата награда - велосипед, спечели ученичка на СУ „Димчо Дебелянов“. Следващото издание на състезанието „Бързи и сръчни“ ще се проведе през есента на 2019 г.

 

 

 

Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин. Следващата проява за най-малките ученици е турнирът по шахмат за I-IV клас, който ще се проведе на 12-и декември от 14.00 часа в Юнашкия салон.

 

 

Коментари ( 0 )