IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
11:21 | 14 март 2019
Обновен: 14:45 | 25 април 2024

Черно море Тича отговори на нападките на Сашо Везенков

Единственият който може да реши проблема е БФ Баскетбол

По материала работи: Деян Михайлов
Черно море Тича отговори на нападките на Сашо Везенков

Ръководството на „Черно море Тича“ излезе с отворено писмо и отговори на нападките на Сашо Везенков в медиите. Баскетболният клуб, акцентира грешката която е допусната от „Академик“ (Сф) и ако е трябвало да бъде оправена, това е трябвало да се случи в началото на сезона, а не преди финалите на Държавните първенства при подрастващите. Освен това варненският клуб е общувал за проблема коректно само с БФ Баскетбол, а не да изнася проблема пред медиите, както е направил Везенков.
Ето и писмото в отговор на нападките на Везенков.
 
 
ПИСМО
от
Георги Ганчев, председател на УС на Баскетболен клуб „Черно море Тича” - Варна.
 
Уважаеми господа,
 
Oт името на Баскетболен клуб „Черно море Тича” (Варна), бихме искали да внесем яснота по създалия се казус с допускането на „Академик“ (София) до участие на финали на Държавното първенство за юноши. Никога не сме имали намерение да създаваме „скандали на тема юноши“, по тази причина и не сме изразявали мнение по въпроса чрез медии, а сме кореспондирали по установения ред единствено с БФ Баскетбол. След като прочетохме изказването на г-н Везенков, обаче, смятаме, че трябва да внесем яснота по темата, най-вече за да се избегнат спекулации с името на клуба ни.
 
Нежеланието на „Академик“ (София) да участва в „Елитната група юноши“ (или технически пропуск на ръководството) е изцяло вътрешен проблем на клуба. Мислим обаче, че времето за корекция на станалото беше есента на 2018 г. преди всички останали отбори участници в „Елитна група“ Изток и Запад да проведат мачовете си, да има класиране и да са похарчени далеч несимволични средства за всички гостувания и домакинства. Не смятаме, че в така създалата се ситуация БК „Черно море Тича” (Варна), носи вина, че когато случайно, в средата на месец февруари 2019 г., научихме за желанието на „Академик“ (София) да се включат направо в заключителната част на първенството за юноши решихме да изразим позицията си пред БФ Баскетбол, желаейки, да се следват приетите и спазвани от нас и останалите клубове правила и наредби. 
 
Смятаме за некоректни думите на г-н Везенков, че БК „Черно море Тича” (Варна), иска да печели купи и титли възползвайки се от евентуално отсъствие на „Академик“ (София) от финалите на Държавното първенство за юноши. Като клуб винаги сме се борили за призови места в крайното класиране, но в съревнование с възможно най-добрите противници. Заявяваме, че ще участваме, както винаги, максимално мотивирани и с огромно желание във финалите на Държавното първенство за юноши. Като членове на федерацията ще се съобразим с това което гласува УС на БФ Баскетбол. Единственият орган, който може да отмени собственото си решение за промяна на правилника и наредбата за провеждане на Държавното първенство, гласуван миналото лято. 
 
С уважение: Георги Ганчев
БК “Черно море Тича“ - Варна

Коментари

Новини Варна